İşte ekonominin son hali!

Ekonomik durgunluk ve artan işsizlik bankaların takibine düşen kişi sayısının da hızla artmasına neden oluyor. 2009’dan bu yana bankaların yasal takibine düşen ve hâlâ takipte olanların sayısı 2.9 milyona ulaştı.Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi; aylı

İşte ekonominin son hali!

Ekonomik durgunluk ve artan işsizlik bankaların takibine düşen kişi sayısının da hızla artmasına neden oluyor. 2009’dan bu yana bankaların yasal takibine düşen ve hâlâ takipte olanların sayısı 2.9 milyona ulaştı.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi; aylık, yıllık ve tüm dönem verilerini kişi bazında tekilleştirilme yaparak, Negatif Nitelikli Bireysel Kredi ve Kredi Kartı Kasım Ayı Raporu’nu yayınlandı.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi verilerine göre yasal takibe düşenler arasında kredi kartı borçlularının öne çıkması dikkat çekti. Bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe uğrayan kişi sayısı, geçen yılın ilk 11 ayına göre, yüzde 2 artarak 611 bin 216 kişiye ulaşırken, bireysel kredi kartı borcundan dolayı takibe uğrayanların sayısı ise yüzde 11 oranında artışla 940 bin 72 kişiye yükseldi. Toplam yasal takibe düşenlerin oranı ise yüzde 6’ya ulaştı.

Verilere göre kasım ayında bireysel kredi borcundan dolayı takibe düşenler arasına 65 bin 602 kişi eklenirken, kredi kartı borcu dolayısıyla bankaların yasal takibine uğrayanların sayısı 109 bin 813 oldu.

7.4 MİLYARLIK SENET PROTESTOLU

11 ayda protesto edilen 917 bin adet senedin parasal tutarı 7.4 milyar TL oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre protesto edilen senet adedi yüzde 9 oranında azalırken, senet tutarı ise yüzde 9 oranında arttı. Adet ve tutar olarak en fazla protestolu senede sahip il İstanbul oldu. Adet olarak en fazla protesto edilen senet İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Antalya’da bulunurken, tutar olarak bakıldığında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Van oldu.

84 bin senede protesto

Kasım ayında 84 bin senet protesto edilirken, protestolu senet tutarı 684 milyon 849 bin liraya ulaştı.

Ekim ayında 92 bin 590 senet protesto edilirken, senet miktarı 860 milyon 856 bin lira olarak gerçekleşmişti.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi