İşte 8,5 milyon emeklinin zam oranı

Ocak ayı kapıda...Zam oranları enflasyona göre hesaplanan 8,5 milyon emeklinin maaş artışı netleşiyor. Yaklaşık 8.5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Ocak zammı adım adım yaklaşıyor. Zamları enflasyona endeksli olan emeklilerin Ocak'ta maaşlarında yapılac

İşte 8,5 milyon emeklinin zam oranı
Ocak ayı kapıda...Zam oranları enflasyona göre hesaplanan 8,5 milyon emeklinin maaş artışı netleşiyor.
 
Yaklaşık 8.5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Ocak zammı adım adım yaklaşıyor. Zamları enflasyona endeksli olan emeklilerin Ocak'ta maaşlarında yapılacak artış netleşmeye başladı.
 
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından dün açıklanan enflasyon verileri, zammın ipuçlarını verdi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 2015'in Ocak ayında 2014'ün ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. Bunun 5 aylık bölümündeki enflasyon belli oldu.
 
Temmuz- Kasım enflasyonu yaklaşık yüzde 2.79 çıktı. Kesin rakamın belirlenmesi için sadece 1 veri kaldı. Ocak ayı başında Aralık enflasyonu açıklanacak. Aralık enflasyonunun da açıklanmasıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı tam olarak belli olacak.
 
Şu ana kadar açıklanan veriler doğrultusunda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammının yüzde 3'ün üstünde olacağı tahmin ediliyor. 2015 yılı programında da SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının enflasyon tahminine göre Ocak'ta yüzde 3.45 artırılması öngörülüyor.
 
SSK ve Bağ- Kur emeklileri, bir zam da 2015'in Temmuz ayında alacak. Bu zammın oranı da 2015'in ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar olacak. 2015 programında Temmuz'da maaşların önceki 6 aylık enflasyon tahminine göre yüzde 3.63 artırılması öngörülüyor 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler