İşçi emeklilikte memura fark attı

Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Remzi Kızılkaya, aynı süre hizmeti bulunan ve 2 bin 67 TL maaş alan yüksekokul mezunu bir memurun, emekli olması halinde emekli ikramiyesi olarak 35 bin 312 TL, emekli aylığı olarak da bin 59 TL maaş aldığını söyledi. Kızıl

İşçi emeklilikte memura fark attı

Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Remzi Kızılkaya, aynı süre hizmeti bulunan ve 2 bin 67 TL maaş alan yüksekokul mezunu bir memurun, emekli olması halinde emekli ikramiyesi olarak 35 bin 312 TL, emekli aylığı olarak da bin 59 TL maaş aldığını söyledi. Kızılkaya, memurların emekli olmak istediğinde, kamuda çalışan işçiye nazaran bağlanan emekli maaşının yarı yarıya düşmesi sebebiyle emekli olmaktan vazgeçtiklerini belirtti. Kızılkaya, son günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın kıdem tazminatı ile ilgili yapmış olduğu çalışmayı hatırlatarak, asıl sorunun 657'ye tabi çalışan memurun emeklilik sorunu olduğuna, çalışanların emekli olmak istediğine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi