İŞ KUR toplantısı Trabzon'da yapıldı

Türkiye’nin son 7 yılda istihdam piyasasına katılma konusunda yüzde 23. 9 ile dünyada bir numara durumunda olduğu belirtildi.  Trabzon’da düzenlenen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nda Türkiye’deki istihdam piyasası hakkında bilgiler veren İŞKUR Genel

İŞ KUR toplantısı Trabzon'da yapıldı
Türkiye’nin son 7 yılda istihdam piyasasına katılma konusunda yüzde 23. 9 ile dünyada bir numara durumunda olduğu belirtildi. 
 
Trabzon’da düzenlenen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nda Türkiye’deki istihdam piyasası hakkında bilgiler veren İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, istihdam meselesinin sadece gelişmekte olan ülkelerin değil dünyanın en gelişmiş ülkelerinin de birinci gündem maddesi olduğunu hatırlattı. İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya ise “Elbetteki ülkemiz açısından özel sektörümüzle müteşebbisimizle devletimizin genel politikalarıyla hep birlikte yürütülen çalışmalarla ekonomik, istihdam ve büyüme anlamında çok büyük mesafeler aldığımız ortadadır. 2008 krizinde Türkiye’nin bu krizi en hafif atlattığı bir ortamda dahi işsizlik oranımızın 2009’da 13,1 olduğu göz önünde bulundurulur. Bugün ise 9.8 işsizliğe gelişimiz ve üye olmak için yıllardır mücadele ettiğimiz EURO bölgesinde işsizliğin 11,5, Yunanistan’da yüzde 27, İspanya’da yüzde 24 oranları ile karşılaştırdığımızda ülkemiz ve işverenler açısından iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebiliriz” dedi.
 
HEDEF İŞSİZLİK ORANINI YÜZDE 5'E ÇEKMEK
İŞKUR’un istihdam piyasasındaki katkılarını rakamlarla açıklayan Uzunkaya, şunları söyledi:
“2002’de tüm Türkiye çapında bir yıl içersinde 65 bin insanımız işe yerleşmesini aracılık yapan bir kurumuz. 2013 yılında 671 bin insanımızın, 2014’ün ilk 9 ayı itibariyle ile de 650 bin kişinin iş gücü piyasasına katılmasına öncülük yaptık. Neticede o yıllarda bir yıl içerisinde işverenimiz ve iş arayanımızla ilgili etkinlikleri faaliyetleri 3 binler civarında olan bir kurumdan, bugün sadece Trabzon’umuzda bu yıl sadece ilk 9 ay itibari ile 21 bin insanımıza vasıflarını kazanabilmeleri noktasında çabalarımız oldu. Şunu ifade etmeliyiz ki bu yıl İŞKUR olarak 12 Mayıs ve 27 Haziran tarihleri arasında Türkiye’de ilk defa bu çapta ve ölçekte iş gücü piyasasının taleplerini bizzat on ve üzeri elaman çalıştıran işyerlerimizde işverenlerimizle yüz yüze çalışmalar yaptık ve bunları fotoğrafladık. 129 bin işyeri ziyaretleri yaptık. Bun anlamda Trabzon’umuzda da 2 bin 283 işyerlerimizi ziyaret ederek iş piyasası hangi elamana ve hangi insan kaynağına ihtiyacı var olduğunu tespit ettik. Şunun bilinmesini isterim ki Türkiye son 7 yılda istihdam piyasasına katılma konusunda yüzde 23. 9 ile dünyada bir numara durumundadır. Burada ifade etmeye çalıştığımız dinamik bir iş gücü piyasamız, işverenimiz ve ekonomiye katkı sağlamak isteyen insanımız var. Bunun için bizlere yenilikçi üretim anlayışı ile istikrarlı büyümeyi hedef alarak ve nitelikli insan işgücümüzle müreffeh bir toplumun, büyük bir Türkiye’nin inşası adına Türkiye’nin yüzde 5’lik istihdamdaki işsizlik oranına indirilmesi hedefleniyor.”
 
TRABZON 2014 YILINDA İŞE YERLEŞTİRMELERDE TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ
Trabzon’un işe yerleştirme bakımından Türkiye üçüncüsü olduğunu vurgulayan Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sezgin ise “İşsizlik sorununa yönelik olarak yaptığımız çözüm odaklı çalışmalardan biri de işverenler ile iş arayanları ortak platformda buluşturarak yerel ekonomi ve istihdam ortamını hareketlendirmek olan İnsan kaynakları ve İstihdam fuarlarıdır. 2012 yılında birincisini düzenlediğimiz İstihdam Fuarlarından iyi sonuçlar aldığımız etkinliğin üçüncüsünü düzenleyeterek ortaklarımızla büyük bir başarıya imza atmış bulunmaktayız. Binlerce açık iş pozisyonu olan firmalarımızı iş arayan vatandaşlarımızın doğrudan iş görüşmesi sağlanarak kısa ve uzun vadede ilimizin istihdam yapısı üzerinde olumlu çıktılar vereceği beklenen hedeflerimizden biridir. Ayrıca ilimizin firmalarınıında tanıtımı bakımında ciddi katkıları olacağını beklemekteyiz. 2014 yılı itibariyle işsizliğin önlenmesi anlamında başarılı bir dönem geçirdiğimizi gururla söyleyebilirim. Trabzon Çalışma ve İŞKUR İl müdürlüğü olarak Eylül ayı sonu itibariyle özel sektörden 10 bin 284 açık iş alıp alınan açık işlerde 6 bin 960 kişi işe yerleştirme yaptık. Bu veriler bakımından Trabzon Türkiye genelinde üçüncü sırada yer aldık” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi