Irak'tan Türkiye'ye şok dava

Irak Merkezi Yönetimi Türkiye'yi, Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi petrollerinin ihraç edilmeye başlamasını açıklamasının ardından Uluslararası Ticaret Odası nezdinde Tahkim'e gidilmesi için başvuruda bulundu.TAHKİM'E DAVA AÇILDI

Irak'tan Türkiye'ye şok dava

Irak Merkezi Yönetimi Türkiye'yi, Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi petrollerinin ihraç edilmeye başlamasını açıklamasının ardından Uluslararası Ticaret Odası nezdinde Tahkim'e gidilmesi için başvuruda bulundu.

TAHKİM'E DAVA AÇILDI

Irak Petrol Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Irak'ın Türkiye ve Botaş'a Paris merkezli Uluslararası Ticaret Odası nezdinde Tahkim'e dava açılması için başvurduğu belirtildi.

İHLAL GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Açıklamada Türkiye'nin Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi petrollerini,  Irak Petrol Bakanlığı'nın onayı olmaksızın  ihraç ettiği vurgulanarak Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı Anlaşması'nın ihlal edildiği vurgulandı.

Enerji Bakanı Taner Yıldız Perşembe gecesi Ceyhan'dan petrol ihracının başladığını açıklamıştı. Afp'ye açıklamada bulunan bir Türk yetkili Irak'ın açtığı dava ile ilgili herhangi bir resmi tebligat yapılmadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler