Irak Petrolü Türkiye üstünden

 Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Washington Temsilcisi Kubat Talabani, petrol ihracatının Türkiye üzerinden yapılacağı yeni bir boru hattıyla petrolü yurt dışına taşıyacaklarını yineledi. "Model Ortaklık ve Yeni İşbirliği Alanları" teması ile W

Irak Petrolü Türkiye üstünden

 

Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Washington Temsilcisi Kubat Talabani, petrol ihracatının Türkiye üzerinden yapılacağı yeni bir boru hattıyla petrolü yurt dışına taşıyacaklarını yineledi. 

"Model Ortaklık ve Yeni İşbirliği Alanları" teması ile Washington’da başlayan Türk Amerikan Konseyi’nin (ATC) 31’nci yıllık konferansı kapsamında düzenlenen panelde konuşan Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Washington Temsilcisi Kubat Talabani, 2013 Ağustos ayına kadar tamamlanması planlanan yeni bir boru hattı ile bölgenin petrolünü yurt dışına açacak olan adımın desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Bağdat yönetiminden bağımsız olarak kurulacak boru hattıyla Türkiye’ye taşınacak petrolün kurulacak rafineride işlenerek tüm dünyaya pazarlanması ve böylece gün sayılan ‘bağımsızlık ilanı’ için de gerekli finansmanın sağlanmış olacağı söylemelerini değerlendiren Talabani, “Kürt Bölgesel Yönetimi'nin buradaki amacı aslında ‘bağımsızlık’ kazanmak değil. Amaç bu olmuş olsaydı Türkiye, bağımsız bir Kürt yönetimine izin verecek bir adım atmazdı” dedi.

Öte yandan; geçtiğimiz ay Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi petrol ihracatının Türkiye üzerinden yapılacağını resmen açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi