İnternet ve uçak fiyatlarına indirim müjdesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Habertürk'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan TİB'deki dinlemelerle ilgili, ''Ortada çok vahim bir durum var. Bu son

İnternet ve uçak fiyatlarına indirim müjdesi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Habertürk'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevapladı.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan TİB'deki dinlemelerle ilgili, ''Ortada çok vahim bir durum var. Bu son derece üzücü. Bu işi kim yaptıysa bu işin sonuna kadar gidilmeli ve kim yaptıysa bunun hesabını vermeli. Burada kriptolu telefonlar başta olmak üzere dinlemeler yapılmış. Bu ulusal güvenliğimizi ilgilendiren bir durum. Bir Cumhurbaşkanını dinlemek casusluktan başka bir şeyle ifade edilemez.'' dedi.
 
''BEN TİB BİNASI YIKILACAK DEMEDİM''
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı binasının yıkılacağına dair bir ifadesinin olmadığını da belirten Bakan Elvan, ''Geçmişte çok iyi niyetlerle kurulmuş bir kurum. Buranın yeniden yapılandırılması gerekiyor. Buranın yerinin değiştirilmesi gerektiğini yine ifade ediyorum. Burayla ilgili neler yapılması konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Özellikle TİB'le ilgili bir tasarı hazırladık. Maalesef Bakanlar Kurulu'nun yoğunluğundan ötürü bu görüşülemedi. Ama çok yakında bu tasarı görüşülecek ve karara bağlanacak.'' diye konuştu.
Bakan Elvan: Mahkeme kararı olmadan engellenemez
 
GEÇMİŞE DÖNÜŞ İŞLEMLERİ TAMAMEN SİLMİŞLER
Geçmişe yönelik tüm iş ve işlemlerin tamamıyla silindiğini ve ortadan kaldırıldığını gördüklerini de aktaran Elvan, ''Bir hafta önce hangi uzmanın hangi işleri gerçeleştirdiği kayıt altında. Silinen kayıtlara ait CD'lerin büyük bir bölümü parçalanmış durumda. Bu cd parçaları kurumumuz tarafından inceleniyor.'' dedi.
 
VATANDAŞ RAHAT OLSUN! ARTIK MÜMKÜN DEĞİL
Mahkeme kararı olmadan hiçbir şekilde şuan TİB tarafından dinelemenin söz konusu olmadığını da söyleyen Elvan, ''Bunların kontrolleri yapılıyor. Gelen mahkeme kararlarının çarpraz sorgusu yürütülüyor. Böyle bir durum artık asla söz konusu değil ve olamaz da. O yüzden vatandaşımız rahat olsun.'' dedi.
 
FUAT AVNİ KARARI MAHKEME KARARIDIR
Fuat Avni ile ilgili alınan kararın bir mahkeme kararı olduğunu söyleyen Elvan, bu karar üzerine hesabın kapatıldığını söyledi.
 
TWİTTER OFİS AÇMAYACAK
Twitter ile ilgili erişim engelleme noktasında zaman zaman sıkıntı yaşandığını söyleyen Elvan, Twitter'ın Türkiye'de ofis açma konusunun maalesef gündemde olmadığını belirtti.
 
İNTERNET FİYATLARI DAHA DA UCUZLAYACAK
İnternet fiyatları ile ilgili rekabeti arttırıcı ve fiyatları da aşağı çekecek çalışmaların yürütülmesi noktasında talimat verdiğini de söyleyen Elvan, internet fiyatlarının düşmeye devam edeceğini söyledi.
 
UÇAK BİLETLERİ İÇİN İNDİRİM SİNYALİ
Uçak bilet fiyatlarında kaldırılan ''tavan'' fiyat uygulamasının yeniden getirilip, getirilmeyeceği ile ilgili bir fomül önerdiğini söyleyen Elvan, ''Formül kapsamında belirttiğim bir üst fiyat vardı onun üzerine çıkılmaması gerektiğini söyledim. Bunun da üzerine çıkılmadı. Ama gelinen nokta için yeniden arkadaşlarla konuşmak için biraraya geleceğim.'' dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler