İnşaatçılar Trabzon'da toplandı

Türkiye'nin dört bir yanından gelen inşaat mühendisliği öğrencileri Trabzon'da buluştu. Karadeniz Teknik Üniversitesi ile İnşaat Mühendisleri Odası'nın ortaklaşa düzenlediği etkinlikle Trabzon'da bir araya gelen öğrenciler 20-22 Haziran tarihleri arasında

İnşaatçılar Trabzon'da toplandı

Türkiye'nin dört bir yanından gelen inşaat mühendisliği öğrencileri Trabzon'da buluştu. Karadeniz Teknik Üniversitesi ile İnşaat Mühendisleri Odası'nın ortaklaşa düzenlediği etkinlikle Trabzon'da bir araya gelen öğrenciler 20-22 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek konferans, panel ve gezilerle hem mesleki bilgilerini geliştirecek, hem de Trabzon'un tarihi ve turistik yerlerini gezecek.

İki gün sürecek etkinliğin açılış toplantısı KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi'nde yapıldı. Programın açılışına Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan, KTÜ Rektör Yardımsı Prof. Dr. Orhan Aydın, bilim adamları, öğretim görevlileri ve inşaat mühendisliği öğrencileri katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu inşaat mühendisliğinin lokomotif bir bilim dalı olduğunun altını çizerek, "Trabzon'da yeni bir imar ve inşa yapılıyor. 2009 yılından beri Trabzon'da yaptığımız Ayasofya, Çömlekçi, Zağnos ve Tabakhane kentsel dönüşüm projeleri ile Erdoğdu yolu, Uğurlu yolu ve Kanuni Bulvarı'nın gizli kahramanları inşaat mühendislerimizdir. Şehrimiz sizin mesleğinizle güzelleşiyor. Sizin mesleğiniz bize yön veriyor. Gerçekten inşaat mühendisliği birçok sektöre de iş vermesi nedeniyle lokomotif bir mühendislik dalıdır. O bakımdan sizler ülkenin geleceği için büyük önem arz ediyorsunuz. " diye konuştu.

Trabzon'un ortak kimliğinin insan sevgisi ve uygarlık olduğuna vurgu yapan Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon medeniyetlerin ortak kentidir. Önemli tarihi eserlere sahiptir. Trabzon halkı da insan sevgisini yüreğinde dolu dolu hisseden bir halktır. Yürekten ve mert insanlardır. Misafirperver insanlardır. Bunu burada bulunduğunuz birkaç gün içerisinde göreceğinize inanıyorum. Ortak kimliği insan sevgisi ve uygarlık olan bir kentle tanışmış olacaksınız. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bu tarihi kentte ağırlamaktan dolayı mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. " şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından etkinliğin düzenlemesine yaptığı katkılardan dolayı İMOB Genel Koordinatörü Murat Aydın tarafından Başkan Gümrükçüoğlu'na plaket verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler