İMKB yeni başkanından mesaj

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanlığına atanan İbrahim Turhan, ''Ben inanıyorum ki 2012 yılı için 1,5 trilyon liralık milli gelir hedefi olan Türkiye'nin Borsasının da en az 2015 yılı sonuna kadar kapitalizasyonunu 1 trilyon liraya çıkarması

İMKB yeni başkanından mesaj

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanlığına atanan İbrahim Turhan, ''Ben inanıyorum ki 2012 yılı için 1,5 trilyon liralık milli gelir hedefi olan Türkiye'nin Borsasının da en az 2015 yılı sonuna kadar kapitalizasyonunu 1 trilyon liraya çıkarması lazım'' dedi.

İMKB'nin yeni Başkanı Turhan, Borsada gerçekleştirilen törenle görevi Hüseyin Erkan'dan devraldı.

Turhan, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, İMKB'nin İstanbul Finans Merkezi projesinde merkezi bir rol oynaması gerektiğini, etkin ve etkili olmak zorunluluğu bulunduğunu, bunun da Yönetimin öncelikli hedefi olacağını söyledi.

Bu çerçevede yabancı menkul kıymetler pazarının geliştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Turhan, şöyle devam etti:

''Yine 2015 yılının sonuna kadar İstanbul'un en azından bölge ülkelerinde uluslararası standartları sağlayan kuruluşların, şirketlerin menkul kıymetlerinin alınıp satılacağı bir yer haline getirmeyi amaçlamalı ve hedeflemeliyiz. Bunun için gerekli altyapı oluşturmak hemen bugünden yarına olmayabilir. Ama bizim hedefimiz mutlaka bu olmalı diye düşünüyorum. Bunun gerçekleşmesi için İMKB'nin dünyanın diğer önde gelen Borsalarıyla arasındaki işbirliğini artırmak, gerektiği durumlarda belki stratejik ortaklıklar da teşkil etmek çok önemli olacak. Zaten bu konuda önemli kazanımlar sağlanmış. Bunları daha ileriye taşımak bizim hedeflerimiz arasında olacak.''

İbrahim Turhan, ''Ben inanıyorum ki 2012 yılı için 1,5 trilyon liralık milli gelir hedefi olan Türkiye'nin Borsasının da en az 2015 yılı sonuna kadar kapitalizasyonunu 1 trilyon liraya çıkarması lazım. Böyle bir hedef belirlememiz lazım. Tabii ki bu sadece İMKB'nin tek başına gerçekleştireceği bir şey değil. Burada ilgili paydaşlara çok önemli rol düşüyor'' diye konuştu.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi