IMF'nin yeni başkanı belli oldu

Lagarde yaptığı açıklamada, amacının, Fon'un geçmişte olduğu gibi aynı noktada odaklanarak ve aynı ruhla, ''güçlü ve sürdürülebilir kalkınma'' ve ''makroekonomik istikrar'' sağlama hedefiyle çalışmasına devam etmesi olduğunu belirtti.Fransa Cumhurbaşkanı

IMF'nin yeni başkanı belli oldu

Lagarde yaptığı açıklamada, amacının, Fon'un geçmişte olduğu gibi aynı noktada odaklanarak ve aynı ruhla, ''güçlü ve sürdürülebilir kalkınma'' ve ''makroekonomik istikrar'' sağlama hedefiyle çalışmasına devam etmesi olduğunu belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin makamından yapılan açıklamada da, Lagarde'ın seçilmesinin ''Fransa için bir zafer'' olduğu belirtilerek, ''Bu önemli uluslararası görevi bir kadının üstlenmesinin Fransa'yı çok sevindirdiği'' bildirildi.

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner de yaptığı açıklamada, Lagarde'ın olağanüstü yeteneği ve geniş deneyiminin, küresel ekonominin bu kritik döneminde kuruma paha biçilmez bir lider kazandıracağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler