İcrada Yeni Dönem Başlıyor

ADALET Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bilal Çalışkan, "Bakanlığımızca, toplumun neredeyse her kesimi tarafınan sorunları bilinen icra sistemine yönelik yeniden yapılandırma çalışması başlatılmıştır" dedi. Trabzon Adliyesi'nde düzenlenen İcra Dairelerinin E

İcrada Yeni Dönem Başlıyor
ADALET Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bilal Çalışkan, "Bakanlığımızca, toplumun neredeyse her kesimi tarafınan sorunları bilinen icra sistemine yönelik yeniden yapılandırma çalışması başlatılmıştır" dedi.
 
Trabzon Adliyesi'nde düzenlenen İcra Dairelerinin Etkinliğinin Artırılması Projesi tanıtım toplantısına Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bilal Çalışkan, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, Trabzon Baro Başkanı Mehmet Şentürk, İspanya Yerleşik Eşleştirme Danışmanı Maria Alamede Aranzazu ile avukatlar ve icra daireleri yetkilileri katıldı. Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bilal Çalışkan, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 
“İcra mevzuatında ciddi değişikliklere gidildi. Son yıllarda bakanlığımızca, toplumun neredeyse her kesimi tarafından sorunları bilinen icra sistemine yönelik yeniden yapılandırma çalışması başlatılmıştır. Bu kapsamda yapılan tespitler itibariyle, mevcut sistemde faaliyet gösteren icra dairelerimizde uzmanlaşma sağlanamadığı, daireler arasında ve hatta aynı daire içinde değişik uygulamaların söz konusu olduğu, dairelerin fiziki yapısının ihtiyaçlara cevap veremez hale geldiği görülmüştür. İspanya ve Yunanistan ortaklığında bir eşleştirme projesi olan bu çalışma 2011 yılının Kasım ayında başlatıldı. Başlangıçta öngörülen 2 yıllık uygulama süresi tamamlanmışsa da verimli sonuçlar alınması nedeniyle projenin uygulama süresi 6 ay daha uzatılmıştır. Proje faaliyeti kapsamında öncelikle Gaziantep, Hatay, Menemen, Ayfonkarahisar ve Trabzon icra daireleri pilot icra dairesi olarak belirlenmiştir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler