Hurda otomobil sahiplerine müjde

20 yaş ve üzeri ağır ticari araçları yollardan çeken hükümet, şimdi de hurda otomobiller için teşvik çalışması yürütüyor. Açıklama Sanayi Bakanı Nihat Ergün'den geldi. Bakan Ergün'ün verdiği bilgilere göre çalışmayı Ulaştırma, Maliye, İçişleri ve Sanayi B

Hurda otomobil sahiplerine müjde
20 yaş ve üzeri ağır ticari araçları yollardan çeken hükümet, şimdi de hurda otomobiller için teşvik çalışması yürütüyor.
 
Açıklama Sanayi Bakanı Nihat Ergün'den geldi. Bakan Ergün'ün verdiği bilgilere göre çalışmayı Ulaştırma, Maliye, İçişleri ve Sanayi Bakanlığı ortak olarak yürütüyor. Bu çalışmaya göre hurda indirimi 20 yaş ve üzeri binek araçları kapsayacak.
 
Diğer yandan 20 yıllık sınırın daha aşağı çekilmesi de gündemde. Bakanlıklara hurda indiriminin 16 yaş üzeri olması gerektiği yönünde talepler ulaştı. Yürütülen çalışmalarda bu talepler de değerlendiriliyor. 
 
Ekonomi kulislerinde çalışmada sona yaklaşıldığı belirtiliyor. Ancak nihai aşamaya henüz gelinmedi. Bununla birlikte bazı alternatif yöntemler ön plana çıkmaya başladı.
 
Esas amaç eskimiş araçları yollardan çekerek yol güvenliğini artırmak. Bu çerçevede ilk formül aracın teslim edilmesi ve karşılığında hükümetin bedelini ödemesi şeklinde olacak. Ancak eski aracını teslim edenler yeni araç almak isterse hurda bedeli peşinata sayılacak. Ayrıca, araç alımı için uygun finansman modelleri de oluşturulacak. Böylece otomotiv sektörü de desteklenecek.
 
Hesaplamalara göre Türkiye'de 20 yaş üzerinde 2 milyondan fazla otomobil var. Binek araçlara en son 2003 yılında hurda indirimi düzenlemesi yapılmıştı. Yeni araç alanlara ÖTV indirimi uygulanmıştı. Ağır vasıtalara 1990 model altı için yapılan son düzenlemede ise 90 binin üzerinde araç yollardan çekilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler