Herkes SGK'lı olacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Ocak'tan itibaren 74 milyonun Sosyal Güvenlik Kurumu şemsiyesi altına alacağını söyledi. Yeşil kartlıların da sosyal güvenlik şemsiyesine dahil olacağını kaydeden Çelik, Tarım Sigortası yatıranların da prim

Herkes SGK'lı olacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Ocak'tan itibaren 74 milyonun Sosyal Güvenlik Kurumu şemsiyesi altına alacağını söyledi. Yeşil kartlıların da sosyal güvenlik şemsiyesine dahil olacağını kaydeden Çelik, Tarım Sigortası yatıranların da primlerinin tam gün sayıldığını ifade etti.
"İSTİSMARI ENGELLEYEMEZSEK.."

Şanlıurfa'da temaslarını sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SGK Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Açılış sırasında konuşan Faruk Çelik, sağlık alanında yaşanan istismarlara dikkat çekti. 'Sağlık ihmal de istismar da edilmemeli' diyen Faruk Çelik, "Eğer istismarları engelleyemezsek, insanlarımıza sürekli sürdürülebilir sağlık hizmetini veremeyebiliriz." dedi.

Sağlık alanındaki harcamaların 10 katrilyondan, 54 katrilyona yükseldiğini ifade eden Çelik, "Bu sağlık harcamaları helali hoş olsun milletimize ama, bunu bir istismara dönüştürmek kimsenin aklında olmasın. Sağlıkta dünya ülkeleri bizim sürdürdüğümüz bu işlemleri sürdüremiyorlar. Onun için herkes üzerine düşeni yapacaktır." şeklinde konuştu.
"173'Ü ARAYIN"

Hükümet olarak ihmalleri önlemeye çalışacaklarını aktaran Bakan Çelik, vatandaşın da üzerine düşeni yapması gerektiğini anlattı. Vatandaşın usulsüzlükleri, 'Alo 170'e bildirmesini isteyen Çelik, "Sizler de bunlara duyarlı olacaksınız. Bir eksiklik gördüğünüz takdirde 'Alo 173'ü arayıp ihbarda bulunacaksınız. Bu otokontrol sistemini kullanmak zorundayız." ifadelerini kullandı.
'SOSYAL GÜVENLİK 74 MİLYONU ŞEMSİYESİNE ALACAK"

Konuşmasının devamında AK Parti hükümetinin çalışmalarını anlatan Çelik, her geçen gün yenilikler yaptığını ifade etti. Bakan Çelik, şunları söyledi: "Sosyal Güvenlik artık 74 milyon nüfusun tamamını şemsiyesi altına aldı. 1 Ocak itibariyle yeşil kartlılar da bu şemsiyenin altına giriyor. Dolaysıyla Sosyal Güvenlik dışında hiç kimse kalmayacak. Sosyal devlet böyle bir şey zaten, sosyal devletin ne olduğunu özelikle son 9 yılda tüm vatandaşlarımız görmeye başladı. Şu anda 18 günlük tarım sigortasını ödeyenler, 30 günlük sigortalı gibi işlem görüyorlar. Bizim tarıma bakışımızdan dolayı böyle bir sistemi gerçekleştirdik."
TARIM SİGORTASI TAM GÜN SAYILACAK

Şanlıurfa Milletvekili olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çiftçiyi de sevindirecek bir çalışmayı yaptıklarını söyledi. Tarım sigortası primi yatıran çiftçilerin artık 15 gün değil de 30 günlük primlerin hesaplanacağını ifade etti. Çelik şunları söyledi: "Reform kapsamında biz ne yapıyoruz. Yarım gün prim ödeyen tarım çiftçisinin primini tam gün yatırmış gibi kabul ediyoruz. Yani şuanda 18 günlük prim ödeyen çiftçiyi 30 gün ödüyor gibi görüyoruz. Neden? Tarıma bakışımızdan dolayı, tarıma verdiğimiz değerden dolayı. Bunun gibi dezavantajlı kesimlere ayrıcalık tanıdığımızı bilmenizi istiyoruz. 19 yaşından gün almamış herkes hastanelerden bedelsiz yaralanıyor. Hangi Avrupa ülkelerinde bunlar var herhalde ölçüp biçiyorsunuz. Vatandaşların büyük bir kızmı bunlardan memnun."

Konuşmaların ardından SGK'nın yeni hizmet binasının kurdelesini kesen Bakan Çelik, çalışanlar ve personel ve işlem yaptırmak için kuruma gelen vatandaşlarla sohbet etti. Çelik daha sonra İŞ KUR İl Müdürlüğü'nün istihdam programına katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler