Gürcistan Seçimleri Rize'de değerlendirildi

 Gürcistan’da yaşanan seçimleri değerlendiren Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Ömer Ofluoğlu, Rusya ile ilişkileri iyi olan bir Gürcistan hükümetinin bölgedeki ticareti canlandıracağını söyledi.Gürcistan’da 8 yıldır süren Mihail Saakaşvili ikti

Gürcistan Seçimleri Rize'de değerlendirildi

 

Gürcistan’da yaşanan seçimleri değerlendiren Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Ömer Ofluoğlu, Rusya ile ilişkileri iyi olan bir Gürcistan hükümetinin bölgedeki ticareti canlandıracağını söyledi.

Gürcistan’da 8 yıldır süren Mihail Saakaşvili iktidarına karşı geçtiğimiz hafta sonu yapılan seçimler sonrasında Rusya yanlısı Bidzina İvanişvili'nin zafer kazandığını kaydeden Ofluoğlu, ülkede Başkanlık seçimlerinin Ocak ayında yapılacağını hatırlatarak, “Saakaşvili’nin rakibi olarak görülen Bidzina İvanişvili'nin parlamentoda yüzde 65 çoğunluk sağlamış olmasına rağmen Başkanlık seçimi Ocak ayında yapılacak. Bu yüzden bugünden net bir değerlendirme yapmam doğru olmaz. Ancak Türkiye ihracatı açısından Gürcistan’da Rusya ile ilişkileri iyi olan bir hükümetin göreve gelmesi olumlu bir gelişmedir. Gürcistan ile Rusya’nın ilişkileri iyi olursa bizler de karayolu ile Rusya’ya ihracat yapabiliriz. Bu yönetim değişikliği bölgede ticareti canlandırır diye umut ediyoruz. Öte yandan Bidzina İvanişvili iş dünyasından gelen bir kişidir. Ticaret yapan insanlar uzlaşıcıdır. Biz bir araya gelir pazarlık yapar, uzlaşırız. O nedenle Bidzina İvanişvili'nin söylenenlerin aksine Türkiye ile ilişkilerini iyi tutacağını tahmin ediyorum. Ayrıca bir iş adamı olması iş adamları için bir fırsattır. Ticareti bilmesi ülkeler arasındaki ticaretin gelimesi açısından bir artıdır. Bu seçimlerin ve Ocak ayı içerisinde yapılacak seçimlerin Gürcistan halkı için hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi