Gurbetçilere emekli maaş şoku

Almanya ve Bulgaristan'dan emekli olan ve maaşını Türkiye'den alan vatandaşlar elektronik ödeme sistemindeki program değişikliği sebebiyle maaşlarını gecikmeli olarak alacak. Almanya'dan emekli olan yaklaşık 45 bin gurbetçinin normalde 1 Şubat'ta ödenmesi

Gurbetçilere emekli maaş şoku

Almanya ve Bulgaristan'dan emekli olan ve maaşını Türkiye'den alan vatandaşlar elektronik ödeme sistemindeki program değişikliği sebebiyle maaşlarını gecikmeli olarak alacak. Almanya'dan emekli olan yaklaşık 45 bin gurbetçinin normalde 1 Şubat'ta ödenmesi gereken, Bulgaristan'dan emekli olan 20 bin civarındaki kişinin ise 5 Şubat'ta ödenmesi gereken emekli maaşları henüz hesaplarına yatırılmadı.

 Zaman'ın haberine göre, 65 bin civarında kişi, bugüne kadar SGK Ziraat Bankası'na ödeme bilgilerini gönderemediği için maaşını alamıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun en erken tarih olarak ödemeyi 15 Şubat'ta yapacağı belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre bu ay başına kadar ödemelerde herhangi bir sorun yaşanmadı. Mevcut sıkıntı Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bazı emeklilerin hak ve alacaklarına yapılacak haciz işlemi sebebiyle programı değiştirmesinden kaynaklanıyor. Bazı emeklilerin hak ve alacaklarına haciz işlemiyle ilgili sistemde değişiklik yapıldığını aktaran SGK'ya yakın kaynaklar en kısa sürede sorunun çözüme kavuşacağına dikkat çekiyor.

 Ziraat Bankası çevreleri ise SGK'dan bilgiler gelmediği için ödeme yapamadıklarına dikkat çekerek onay gelmesiyle birlikte ödemelerin en kısa sürede gurbetçilere yapılacağını ifade ediyor. 1 Şubat'ta aylıklarını almak için banka şubelerine giden emekliler ise hesaplarında para olmadığını görünce hayal kırıklığına uğradı. Kredi kartı başta olmak üzere elektrik, su ve telefon faturalarının ödemelerinin yapılamadığı eleştirileri yapılıyor.

Almanya'da emekli olan annesinin maaşı almak için bankaya giden M.K. isimli bir vatandaş, "En erken ayın onuna kadar ödemeye çalışırız." cevabını aldığını belirterek, "Biz hesaplarımızı ve harcamalarımızı buna göre yapmıştık şimdi ne olacak? Kredi kartı borcu, elektrik, su faturasını ödeyecekler var. Sistemden kaynaklanan arızanın faturası bize çıkarılmamalı." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler