Genç işsizlere iyi haber

İşsizlik Sigortası Fonu'ndan yararlanmanın kolaylaştırılması için düğmeye bastı. Bugüne kadar 2 milyon 633 kişinin ödenek aldığı Fon'dan artık nitelikli ve genç işsizler daha fazla yararlanacak.    30 yaşın altındaki nitelikli işsiz gençlere daha çok öden

Genç işsizlere iyi haber

İşsizlik Sigortası Fonu'ndan yararlanmanın kolaylaştırılması için düğmeye bastı. Bugüne kadar 2 milyon 633 kişinin ödenek aldığı Fon'dan artık nitelikli ve genç işsizler daha fazla yararlanacak.   

 
30 yaşın altındaki nitelikli işsiz gençlere daha çok ödenek ayrılacak. Böylece nitelikli gençlerin iş bulmaları kolaylaştırılacak. İşsizlik parası ödemeleri de yukarı çekilecek
 
Ekonomi yönetimi, İşsizlik Sigortası Fonu'ndan yararlanmanın kolaylaştırılması için düğmeye bastı. Bugüne kadar 2 milyon 633 kişinin ödenek aldığı Fon'dan artık nitelikli ve genç işsizler daha fazla yararlanacak. Eğitim seviyesi yüksek, 30 yaş altı işsiz gençlerin ödeneği artacak. 
 
İŞSİZLİK FONUNDA YENİ DÜZENLEME
 
İşsizlik Sigortası Fonu'nun kasasında biriken para Temmuz itibarıyla, 57 milyar 895 milyon lirayı geçti. Paranın daha iyi kullanılması için işsizlik sigortasının kapsamı yaş grupları dikkate alınarak, yeniden düzenleniyor. Böylece gençler öncelikli olmak üzere daha fazla işsizin Fon'un olanaklarından yararlanması sağlanacak. İşsizlik sigortasından yararlananlara etkin danışmanlık hizmeti verilerek, iş aramaları teşvik edilecek.
 
İşsizlik maaşı bağlanırken, kişi adına yatan prim de baz alınacak. İşsizlere ödenen maaşın yükseltilmesi ile kayıt dışının önüne geçilmesi de hedefleniyor. Mevcut sistemde bir kişinin çalışırken, maaşı ne kadar olursa olsun, işsiz kaldığında eline geçen miktar, brüt asgari ücretin yüzde 80'ini aşamıyor. Yeni sistemle bu tutar da yükseltilmiş olacak. İşsizlik maaşı alabilmek için kişinin işten atılmadan önce 120 günü kesintisiz olmak üzere son 3 yıl içinde en az 600 gün prim ödemiş olması gerekiyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler