Gelir vergisi verecekler dikkat

2014 takvim yılı içerisinde gayrimenkul kira geliri elde edenler için Gelir Vergisi Beyanname verme süresinin 25 Mart 2015 tarihinde sona ereceği bildirildi.Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ayhan Yaman yaptığı açıklamada; “elde edilen gelir doğrultusunda bey

Gelir vergisi verecekler dikkat

2014 takvim yılı içerisinde gayrimenkul kira geliri elde edenler için Gelir Vergisi Beyanname verme süresinin 25 Mart 2015 tarihinde sona ereceği bildirildi.

Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ayhan Yaman yaptığı açıklamada; “elde edilen gelir doğrultusunda beyanname vermek zorunda olanların; (Ticari Kazanç, Zirai Kazanç, Ücretler, Serbest Meslek kazançları, Gayrimenkul Sermaye İratları, Menkul Sermaye İratları, Diğer Kazanç ve İratlar) beyannamelerini 1 Mart’tan başlayarak 25 Mart 2015 mesai bitimine kadar vermek zorundadırlar. Beyanname üzerinden hesaplanan gelir vergisi mart ve temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödenmesi gerekir.” dedi.

STANDLAR  KURULDU

Yaman, "Vergi Dairesi Başkanlığımız, çağdaş mükellef hizmetleri anlayışı çerçevesinde vatandaşların vergi dairesine gitmeden bulunduğu yerden hizmet almasını sağlayıcı çalışmalar yapmaktadır. Standlar da bu hizmetin bir parçası. Kurulan bu standlar da kira gelirlerine ilişkin beyannameler internet ortamında görevli personelimizce mükelleflerimizin beyanları doğrultusunda, mükelleflerimize yardımcı olunarak hazırlanmaktadır. Görevlilerce, internet ortamında hazırlanan e-beyanname üzerinden vergi tahakkuk ettirilerek düzenlenecek tahakkuk fişi ile birlikte beyanname çıktısının bir örneği mükelleflerimize verilmektedir. Bu hizmet sadece beyannamelerin düzenlenmesi ve tahakkuk fişlerinin mükellefimize verilmesi ile sınırlı olup, hiçbir şekilde vergi tahsilâtı yapılmamaktadır. Forum AVM hafta içi ve hafta sonu saat 10.00-22.00 saatleri arasında, Uzun Sokak. (Zeytinlik Cad. yol ayrımı Ortahisar Kaymakamlık Önü) 25 Mart 2015 tarihine kadar Pazar günleri hariç 10.00 – 17.00, saatleri arasında mükelleflerimize hizmet vermek üzere mobil araç bulundurulmaktadır.
Ayrıca sadece kira geliri elde eden 60 yaşını doldurmuş mükellefler ile engellilik veya hastalığı nedeniyle vergi dairesine gidemeyecek durumda olan mükelleflerin, randevu almaları halinde adreslerine gidilerek beyannamelerini doldurmalarına yardımcı olunacaktır. Bu işlem için ilgili mükellefler 444 0 189 Vergi İletişim Merkezini (VİMER) arayarak randevu alabilirler.’’
dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi