Gecikme faizi silinecek

 Bakan Çelik, Sosyal Güvenlik Destek Primi borcunu 2 gün içinde yapılandıranların, gecikme zammı ve gecikme faizlerinin silineceğini, borçların ÜFE ve TEFE ile güncellenerek 36 aya kadar taksitlendirilebileceğini açıkladı... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bak

Gecikme faizi silinecek

 

Bakan Çelik, Sosyal Güvenlik Destek Primi borcunu 2 gün içinde yapılandıranların, gecikme zammı ve gecikme faizlerinin silineceğini, borçların ÜFE ve TEFE ile güncellenerek 36 aya kadar taksitlendirilebileceğini açıkladı...
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 500 bin kişinin Sosyal Güvenlik Destek Primi borcu bulunduğunu, bu kişilerin 2 gün içinde başvurmaları halinde borçlarını yapılandırılabileceğini belirtti.
 
Sosyal Güvenlik Destek Primi borcu bulunanları, yapılandırma konusunda uyaran Çelik, esnaf olarak emekli olduktan sonra ticari faaliyetlerini sürdürenlerle emeklilikten sonra maaşlarını kestirmeyip kamu kurumlarında çalışanların 2 gün içinde başvuru yapmamaları durumunda, yani 31 Mayıs 2013'ten sonra yapılandırma imkanının kalmayacağını kaydetti.
 
Çelik, "Sosyal Güvenlik Destek Primi borcunu 2 gün içinde yapılandıran vatandaşlarımızın, gecikme zammı ve gecikme faizleri silinecek, borçları ÜFE ve TEFE ile güncellenerek 36 aya kadar taksitlendirilebilecek" ifadesini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi