Fındık fiyatları yükselişe geçti

Geçen hafta 8 Lira olan Fındık fiyatları yükselişe geçti

Fındık fiyatları yükselişe geçti

Geçen hafta serbest piyasada 8 liradan işlem gören fındık fiyatı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı açıklanan tahmini rekoltenin ardından 10 liraya çıktı. 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta 8 liradan işlem gören fındık fiyatının yeniden çift haneli rakamlara çıkarak 10 lira olduğunu söyledi. 

Fiyatın yükselmesinde geçen sezona oranla açıklanan düşük rekoltenin etkili olduğunu ifade eden Soydan, "Önümüzdeki günlerde fiyatın 10 liranın da üzerine çıkmasını bekliyoruz." dedi. 

Fındıkta rekolte düşüklüğü olduğunun bakanlık tarafından da açıklanan rakamlarla ortaya konulduğuna işaret eden Soydan, "Dolayısıyla hem manavın elindeki, hem ihracatçının hem de üreticinin elindeki fındık iç tüketimimizin yanında ihracatımız açısından yeterli gözükmüyor. Bu nedenle arz talebe göre fiyatların kademeli olarak artacağına inanıyoruz." diye konuştu. 

Fındık fiyatının hak ettiği değerinin 10 lira olmadığını da vurgulayan Soydan, "Üreticinin beklediği fiyat en az 15 liradır. Bence ortaya konan tahmini rekolte rakamının ardından fiyatlar yeni sezonla birlikte 10 lirayı rahatlıkça aşacaktır. Bunu hep birlikte bekleyip göreceğiz." şeklinde konuştu. 

Deposunda fındık bekleten üreticilerin çoğunluğunun 10 liradan fındık satmayı düşünmediğini, üreticilerin çoğunun ürünlerini yeni sezona sakladığını aktaran Soydan, "Üreticimiz her şeyin bilincinde. Bunun için şimdilik beklemeyi tercih ediyor." değerlendirmesinde bulundu. 

Soydan, fındık hasadına 15-20 günlük bir sürenin kaldığını, üreticilerin yeni sezona hazırlık içerisinde olduğunu sözlerine ekle

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler