Facebook 5 dolara düşecek mi?

 Amerika'nın libertaryan dergisi The Christian Science Monitor analistlerinden Tom Winnifrith'e göre halka 38 dolardan arz edilen Facebook hisseleri yakın bir zamanda 5 dolara kadar düşecek.  Moneynews.com isimli web sitesinde yer alan habere göre Winnifr

Facebook 5 dolara düşecek mi?

 

Amerika'nın libertaryan dergisi The Christian Science Monitor analistlerinden Tom Winnifrith'e göre halka 38 dolardan arz edilen Facebook hisseleri yakın bir zamanda 5 dolara kadar düşecek. 

 

Moneynews.com isimli web sitesinde yer alan habere göre Winnifrith, "lock-up" periyodunun bitmesini bu düşüşün en büyük sebeplerinden biri olarak gösteriyor. Lock-up periyodunda şirketin hisselerini satın alan hissedarlar, periyod sonu gelene kadar satış yapamıyorlar. 

 

"Hatırlatmak gerekirse, 268 milyon hisse için lock-up periyodu 16 Ağustos'ta sona erdi. 1.7 milyar ilave hisse için de bu periyod Noel'den itibaren bitiyor" diyen Winnifrith, bir çok kişinin bu hisseleri Noel zamanında satacağını iddia etti. 

 

Bazı analistler Winnifrith ile aynı görüşü paylaşırken, bunun en büyük sebebi olarak şirkete çok önceden yatırım yapmış olan hissedarların şimdiki satıştan ne olursa olsun bir kar elde edeceğini gösterdi. 

 

Facebook hisseleri bugünlerde yaklaşık 19 dolardan işlem görüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler