FABA'dan TTSO'ya plaket

TTSO, Geçtiğimiz ay Trabzon’da düzenlenen ve 48 ülkeden 600 bilim adamının katıldığı FABA 2014 Balıkçılık ve Akuatik Bilimler Sempozyumu’na sağladığı destekten ötürü Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na plaket takdim edildi.Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştı

FABA'dan TTSO'ya plaket

TTSO, Geçtiğimiz ay Trabzon’da düzenlenen ve 48 ülkeden 600 bilim adamının katıldığı FABA 2014 Balıkçılık ve Akuatik Bilimler Sempozyumu’na sağladığı destekten ötürü Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na plaket takdim edildi.

Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü ve FABA 2014 Sempozyum eş başkanı Doç. Dr. İlhan Aydın, TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu’nu makamında ziyaret ederek sempozyum hakkında bilgilendirmede bulundu ve katkılarından ötürü plaket takdim etti.

Tamamen İngilizce düzenlenen sempozyumun düzenlenmesinin başarıyla tamamlanmasının Trabzon için önemli bir sınav olduğunu kaydeden Doç. Dr. İlhan, “FABA 2014 Sempozyumu tamamen İngilizce düzenlendi. Bu bölgemize bu tür organizasyonların düzenlenmesi için bir özgüven getirdi” dedi.

Kenya’dan Almanya’ya Norveç’ten Kore’ye katar katılımcılar olduğunu kaydeden Doç. Dr. Aydın, sempozyumun düzenlenmesinde sağlanan destekler özellikle yerel sahiplenme Trabzon’da çok yüksek olduğunu gördük ve bu bizi daha büyük hedefleri gerçekleştirmeye yönlendirmiş olduğunu kaydetti.

Doç. Dr. Aydın, yerelde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın yanı sıra Trabzon Ticaret Borsası, Valilik, Büyükşehir, belediyeler, Karadeniz Teknik Üniversitesi, DOKA, Türk Hava Yolları, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Uluslararası Balıkçılık Organizasyonları, FAO, Balkan Çevre Kurumu gibi hem yerel hem ülkemizden hem de uluslararası çevreden destekler ile başarıya ulaşıldığını aktardı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, kongre, sempozyum ve toplantıların mümkün mertebede sayısının fazla olmasının şehir adına önemli olduğunu belirtti.

Hacısalihoğlu, odamız ile Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nün Biyoteknoloji Merkezinde ortak çalışmalarda bulunulduğunu ifade ederek, “Bu tür sempozyumlar ileriye dönük olarak Trabzon’un hedeflerine altyapı oluşturmaktadır. Bu kongre, sempozyum ve toplantıların daha da artmasını arzu ediyoruz Bu çalışmalar şehir adına çok önemlidir..” dedi.

Son dönemde Trabzon’da oldukça başarılı kongreler düzenlendiğini vurgulayan Hacısalihoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi yanı sıra kumu kuruluşlarının gayretleri ile de farklı alanlarda uluslararası başarılı organizasyonlara şehrin ev sahipliği yaptığını ifade etti.

Uluslararası bazda bu tür çalışmaların Trabzon’un gelecekteki kongre merkezi hedefini güçlendirdiğini dile getiren Hacısalihoğlu, “Şehrimizde bir kongre merkezi kurulması çalışmaları sürmektedir. Bu adımlar ne kadar artarsa bu merkezin hayata geçmesine katkı sağlamış oluruz. Gelecekte burada çok daha fazla kongreler olacağını düşünüyoruz.”dedi.

Kongrelerin düzenlenmesi konusunda herkesin üzerine düşen sorumluluğu üzerine alması gerektiğini anımsatan Hacısalihoğlu, “Bizler elimizden gelen katkıyı vermeye çalışıyoruz. Şehrin de bu hedefe sahip çıkması ile uluslararası alanda çok ayrı bir konuma geleceğiz. Şehrin kongreler konusunda öne çıkmasını sağlamak konusunda üzerinize düşeni yapmalıyız. Şehrin dünyada tanınmasını sağlamalıyız. “FABA 2014 sempozyumu bu anlamda Trabzon ve bölgemiz için çok önemli oldu. Detayda balıkçılık bölgemizi direkt ilgilendirmektedir. Bu sempozyumdan inanıyorum ki geleceğe dönük stratejiler çıkacaktır. Bu bakımdan bizde sizleri bu organizasyonu düzenlemenizden ötürü tekrar tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi