Eviniz satışa çıkarılmış olabilir!

 Boş evlerin fotoğraflarını çekerek internette yayınlayıp ucuz fiyatlarla insanların dikkatini çekmeye çalışan sahtekarlar, vatandaşların parasını aldıktan sonra kayıplara karışıyor. Emlak müşavirliğini kaçak yollarla yapan ve insanları mağdur eden düzenb

Eviniz satışa çıkarılmış olabilir!

 

Boş evlerin fotoğraflarını çekerek internette yayınlayıp ucuz fiyatlarla insanların dikkatini çekmeye çalışan sahtekarlar, vatandaşların parasını aldıktan sonra kayıplara karışıyor.
 
Emlak müşavirliğini kaçak yollarla yapan ve insanları mağdur eden düzenbazlara karşı vatandaşları uyaran Emlak Müşavirleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Gür, bunu önlemek için emlak müşavirleri kanunu çıkarılmasını istedi. “Kaçakların ortadan kaldırılması için bu kanun şart” diyen Gür, “Bu sahtekarlar mesleği lekeliyor ve insanları mağdur ediyor. Kaçak, kaydı olmayan ve vergi mükellefi olmayan insanlar bunu yaparsa, odaya bağlı ve belgeli insanlar bu işi ne kadar düzgün yapsa da bizim moralimiz bozulur. Bize yüzlerce dilekçe geliyor. Her dilekçenin altında kaçakçılık şikayeti var” diye konuştu.
 
Gür, “Bu işi kahve köşelerinde yapanlar var. Fotoğraf çekiyorlar, ev sahibi gibi görünenler var. Bu işi kaçak yapanlar, ‘Bin lira kaparo ver. Sana çok güzel bir daire bulacağım. Fiyatı da uygun’ diyor. Parayı aldıktan sonra kayıplara karışıyor. İnsanların parasını alıp kaçanlara ‘dur’ diyelim. Bizim insanımız dürüst gördüğü insana inanır. İşini bilmediği için verdiği para uçup havaya gidiyor. Devlet olarak bu dolandırıcılığın önüne geçmek lazım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi