Ev hizmetlerinde çalışanlara...

Maliye Bakanı Şimşek, dadılık, bahçıvanlık, kapıcılık, temizlik gibi hizmetleri verenlerin ücretlerinin, gelir vergisinden istisna olduğunu söyledi.Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir süre önce ev hizmetlerinde çalışanlara sigorta zorunluluğu getirildiğini a

Ev hizmetlerinde çalışanlara...

Maliye Bakanı Şimşek, dadılık, bahçıvanlık, kapıcılık, temizlik gibi hizmetleri verenlerin ücretlerinin, gelir vergisinden istisna olduğunu söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir süre önce ev hizmetlerinde çalışanlara sigorta zorunluluğu getirildiğini anımsattı.

Bu uygulamanın, söz konusu hizmetleri verenlerin haklarını korumak için getirildiğini belirten Şimşek, böylece uzun yıllardır devam eden bir mağduriyetin önüne geçildiğini ifade etti. Söz konusu uygulamanın vergiye yönelik kısmı hakkında ise özellikle Gelir İdaresi Başkanlığına bir çok soru geldiğine işaret eden Şimşek, şu bilgileri verdi:

"Mürebbiyelik hariç olmak üzere, evlerde süt ninelik, dadılık, bahçıvanlık, kapıcılık gibi hizmetleri verenlerin ücretleri, gelir vergisinden istisnadır. Aynı şekilde, temizlikçilere ödenen ücretler de yine bu istisna kapsamında.
 
Ancak, bu istisnanın uygulanabilmesi için, hizmetin özel fertler tarafından, ev, bahçe, apartman gibi ticaret mahalli olmayan yerlerde verilmesi gerekiyor. Yani bu şartlar varsa, ev hizmetlerinde çalışanlara yapılan ücret ödemeleri, gelir vergisinden istisna olacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler