Esnafa ticari kart şoku

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) kredi kartına getirdiği yasaklar sürpriz bir uygulamayla başladı. BDDK’nın taksit yasağı, esnafın toptan gıda alımlarını yaptığı ticari kredi kartlarını da kapsadı.Ticari ve kurumsal kredi kartları, bire

Esnafa ticari kart şoku

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) kredi kartına getirdiği yasaklar sürpriz bir uygulamayla başladı. BDDK’nın taksit yasağı, esnafın toptan gıda alımlarını yaptığı ticari kredi kartlarını da kapsadı.

Ticari ve kurumsal kredi kartları, bireysel kredi kartlarından farklı olarak bankalar tarafından küçük esnaf ve işletmelere veriliyor. Kart doğrudan işletmenin üzerine kaydediliyor. Böylece bu kartlardan yapılan alışverişler ticari işlem olarak da kayda giriyor. Bu kartların uygulamaya girmesiyle birlikte milyonlarca esnaf şahsi kredi kartını iptal ettirip ticari kredi kartına geçti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi