"Esnaf, istikrarlı ekonomide büyüyor"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ekonominin istikrar kazandığı dönemlerde esnafın büyüdüğünü ve faizlerin düşürülmesi gerektiği yönündeki beklentileri olumlu karşıladıklarını belirtti. Bendevi Palandöken

"Esnaf, istikrarlı ekonomide büyüyor"
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ekonominin istikrar kazandığı dönemlerde esnafın büyüdüğünü ve faizlerin düşürülmesi gerektiği yönündeki beklentileri olumlu karşıladıklarını belirtti.
 
Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, "Esnaf ve sanatkârlar olarak faizlerin düşürülme yönündeki beklentileri olumlu karşılıyoruz. Faizler düşünce yatırım artacak, büyüme artacak, işsizlik azalırken halkın alım gücü yükselecektir." dedi. 
 
"FAİZLERİN DÜŞÜRÜLMESİ EKONOMİYİ RAHATLATACAK"
 
Ekonominin istikrar içinde gitmesinin en önemli denge unsurlarından birinin esnaf ve sanatkar kesimi olduğunu ifade eden Palandöken, şöyle dedi:
"Esnaf ve sanatkarlarımız huzur, güven ve istikrarın sürmesi için elini taşın altına koyuyor. Ama piyasalarda faiz-dolar lobisi savaşı var. Faizlerin indirilmesi ile olumlu yatırım ortamı oluşacaktır. Esnaf ve sanatkar kesimimizde de büyük bir rahatlama olacaktır. Çünkü faizlerin düşürülmesi ile üretim ve istihdamı artıracaktır. Piyasalar faiz düşürülmesi beklentisi içindeler. Ama faiz düşürülmesi konuşulduğunda hemen dolar fiyatlarında bir yükselme görmekteyiz. Bu da olumsuz olarak girdi maliyetlerini yükseltecektir. Halbuki maliyetler düşünce tüketicinin alım gücü artarak daha ucuza kaliteliyi alacaktır. Ülkemizin kısa zamanda faiz beklentilerine cevap verecek, döviz fiyatlarının düşeceği bir ortamı sağlayarak istikrara kavuşmasını bekliyoruz." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler