Eşinden izin almayan ...!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, iş dünyasının tepki gösterdiği kredi çekilirken eş rızası alınmasıyla alakalı yeni düzenlemeler yapacaklarını açıkladı.Kişinin kendi işyeriyle alakalı bir imzayı eşinin rızası olmadan atabileceğini kaydeden Babacan, arkada

Eşinden izin almayan ...!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, iş dünyasının tepki gösterdiği kredi çekilirken eş rızası alınmasıyla alakalı yeni düzenlemeler yapacaklarını açıkladı.

Kişinin kendi işyeriyle alakalı bir imzayı eşinin rızası olmadan atabileceğini kaydeden Babacan, arkadaşına kefil gibi durumlarda ise eş rızası şartının devam edeceğini bildirdi. 
 
Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Ankara Rixos Otel'de 'Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı' düzenledi.
 
Toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan eş rızasıyla alakalı yeni düzenlemeler olduğunu açıkladı. Babacan, "Kişi kendi işyeriyle alakalı bir imzayı eşinin rızası olmadan atabilir. Ancak kendi işi dışında arkadaşına kefil gibi durumlarda eşinin rızası şartı aranacak. Bu gibi durumlarda aile facialarını önlemek adına böyle bir düzenleme yapılacak" dedi. 
 
25 LİRA DEVLETTEN
 
Ali Babacan konuşmasında bireysel emeklilikte devlet katkı sistemi hakkında da bilgi verdi.  Babacan, "Vatandaş emekli olmak için bankaya, uzun süreli bankada tutmak şartıyla ayda 100 lira koyduğu zaman bu 100 liranın yanına 25 lira da devlet koyacak.
 
Vatandaş kısa sürede bankadan bu parayı çekmediği sürece hesabında hem kendi koyduğu 100 lirayı hem de devletin verdiği 25 lirayı görebilecek" dedi. Başbakan Yardımcısı Babacan, 2012'de yüzde 4 büyüme hedeflediklerini ancak büyümenin yüzde 3,3 civarında gerçekleştiğini bildirdi. Bu durumun tüm dünyada gerçekleştiğini belirten Ali Babacan, "Dünyanın büyük ekonomileri de hedefledikleri büyümenin altında kaldı" dedi. 
 
KİRA SERTİFİKASI ÇIKARILACAK
 
Başbakan Yardımcısı, sunumunda Merkez Bankası'nın şubat ayında bir parça kira sertifikası çıkaracağını da açıkladı. Toplantıda 2012 yılının ekonomisine dair bir sunum gerçekleştiren Babacan, OECD'nin gelir dağılımının en hızlı düzeldiği ülke olarak Türkiye'yi gösterdiğini söyledi.
 
Türkiye'nin 2012 yılında 59 milyar dolarlık enerji ithal ettiğini açıklayan Ali Babacan, "Enerji ithalatımız olmasa cari işlemlerde fazla veriyoruz. Cari açık kredilere göre artış gösteriyor. Toplam kredi arttıkça cari açığın da arttığını gördük" diye konuştu. 
 
MÜSİAD Başkanı Nail Olpak da toplantının açılışında yaptığı konuşmada, üyelerine yaptıkları anketin sonuçlarını paylaştı. Ankete göre MÜSİAD üyelerinin 2012 yılı değerlendirmesi ve 2013 yılı beklentilerini anlatan Olpak, ihracat rakamlarından oldukça memnun kaldıklarını bildirdi. Olpak'ın verdiği bilgiye göre ankete katılanların yüzde 65'i 2012'nin olumlu geçtiğini söylerken, yüzde 75'nin ihracatı arttı.
 
Dernek üyelerinin yüzde 55'i 2012'de yeni yatırım yaparken, yüzde 68'i yeni istihdam oluşturdu. Anketin 2013 beklenti oranlarına göre üyelerin yüzde 47'si 2013'ün daha iyi bir yıl olacağını bekliyor. Yüzde 67'si 2013'te herhangi bir kriz beklemezken, yüzde 64'ü 2013'te yeni yatırım planlıyor. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler