Erdem Başçı: Dolar 1,80'e gidebilir

'DOLAR 1,80'E GİDEBİLİR'MB Başkanı, “MB’nin kura ilişkin görüşünü bir yön duygusu oluşması için paylaşıyoruz. REK’te şu anda 110 çizginin altındayız ve TL aşırı değersiz noktasında ve bu piyasa şartlarında geri döner. Seneye sermaye akımları güçlenirse, d

Erdem Başçı: Dolar 1,80'e gidebilir

'DOLAR 1,80'E GİDEBİLİR'
MB Başkanı, “MB’nin kura ilişkin görüşünü bir yön duygusu oluşması için paylaşıyoruz. REK’te şu anda 110 çizginin altındayız ve TL aşırı değersiz noktasında ve bu piyasa şartlarında geri döner. Seneye sermaye akımları güçlenirse, dolar /TL 1,80 seviyesine gidebilir, bu olmazsa orta noktalara gelir ki o da 1,92 seviyesidir” diye devam etti.

'ALARMİST OLMAYA GEREK YOK'
Başçı, “Şu aşamada alarmist politikaya gerek yok, işler kademeli olarak yoluna girecek. Kurdaki artış normal, özel sektörün tedirgin olmasını gerektirecek bir durum yok” dedi.

'ENFLASYONA BAĞLI FAİZ ARTIŞI OLUR'
Başçı, “MB, enflasyona karşı tedbir alır, döviz kuru yükseldi diye faiz artırmaz.Kısa vadeli faizlerdeki ayarlamayı ancak enflasyon tehlikeye girerse yaparız” diye devam etti. Piyasalarda oynaklığın azaldığını ifade eden Başçı, “10 yıllık faiz çok daha az oynak hale geldi ve piyasalar verdiğimiz mesajı anladı. Tahvil piyasasına önemli giriş oluyor. Eylül başından bu yana da döviz girişi var" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi