En çok aranan eleman

Yaklaşan yaz sezonunun turizm sektörüne hareket getirmesiyle birlikte garson arayışları da arttı. İş ilanlarında en çok aranan eleman yüzde 7 ile garsonluk oldu. Bunu yüzde 5 vasıfsız eleman, yüzde 4 temizlik ile özel güvenlik elemanları, yüzde 3 ile baya

En çok aranan eleman
Yaklaşan yaz sezonunun turizm sektörüne hareket getirmesiyle birlikte garson arayışları da arttı. İş ilanlarında en çok aranan eleman yüzde 7 ile garsonluk oldu. Bunu yüzde 5 vasıfsız eleman, yüzde 4 temizlik ile özel güvenlik elemanları, yüzde 3 ile bayan kuaförü ve şoför, yüzde 2 ile çocuk bakıcısı, tezgahtar, aşçı, teknik servis elemanı takip etti.
 
Mavi yakalı çalışanlar ile kurumları buluşturmak için kurulan Yenibireleman.com internet platformunun yöneticisi Kâmil Özörnek, gelen mavi yakalı iş ilanlarında şubat ve mart ayında olduğu gibi nisan ayında da yüzde 34 ile Ankara’nın İstanbul’un önünde yer aldığını söyledi.
Garson ilanlarının çoğunda deneyimli ve yüksekokul bitirmiş olma ve oteller için de İngilizce bilme şartları arandığını belirten Kâmil Özörnek, garsonların da içinde olduğu mavi yakalı eleman ilanlarının büyük bir kısmında iş yerine yakın bir bölgede oturma kriteri arandığını vurguladı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler