Emlak vergisini fazladan ödeyince, bakın ne yaptı

Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, bir vatandaş, emlak vergisi  tahakkuk ettirilirken, oturduğu dairenin dıştan dışa yüz ölçümünün 330 metrekare  hesaplandığı, aynı binadaki diğer daireler için ise bu yüz ölçümün 80 metrekare  olarak belirlendiği id

Emlak vergisini fazladan ödeyince, bakın ne yaptı

Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, bir vatandaş, emlak vergisi  tahakkuk ettirilirken, oturduğu dairenin dıştan dışa yüz ölçümünün 330 metrekare  hesaplandığı, aynı binadaki diğer daireler için ise bu yüz ölçümün 80 metrekare  olarak belirlendiği iddiasıyla belediyeye başvurup, hatanın düzeltilmesini talep  etti. 
 
Başvuru üzerine belediye hatayı düzeltti, ancak şikayetçi vatandaşa  2012-2014 yıllarında fazladan ödediği emlak vergisi iade edilmedi. Vatandaş,  bunun üzerine Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurup, fazladan ödediği verginin  iadesini istedi. 
 
Şikayeti inceleyen Kamu Denetçiliği Kurumu yetkilileri, belediyenin  Mali Hizmetler Müdürlüğü ile görüşüp, vatandaşın mağduriyetini aktardı. 
 
Kurumun "arabuluculuk" girişimiyle söz konusu dosyayı yeniden  inceleyen belediye, vatandaşı haklı buldu ve mağduriyeti giderdi. Belediye, fazla  ödenen 455 lira 49 kuruşu vatandaşa iade etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler