Emekliye 3 zam birden

Bu kişilerden memur emeklisi olanlar yüzde 3 zam artı enflasyon farkı, SSK veya Bağ-Kur emeklisi olanlar enflasyon zammı ve durumları uyuyorsa seyyanen zam alacak.Ticari faaliyette bulundukları için Sosyal Güvenlik Destek Primi ödeyen emekliler için prim

Emekliye 3 zam birden
Bu kişilerden memur emeklisi olanlar yüzde 3 zam artı enflasyon farkı, SSK veya Bağ-Kur emeklisi olanlar enflasyon zammı ve durumları uyuyorsa seyyanen zam alacak.

Ticari faaliyette bulundukları için Sosyal Güvenlik Destek Primi ödeyen emekliler için prim oranı aşağıya çekiliyor. Meclis'ten geçen düzenlemeye göre; ticari faaliyette bulundukları için aylıklarının yüzde 15'i oranında destek primi ödeyen emeklilerden, Temmuz'dan itibaren yüzde 10 oranında prim kesintisi yapılacak. Uygulamayla, 630 bin 485 emeklinin maaşında yüzde 5 artış sağlanacak. Bu şekilde, 229 bin 653 SSK, 355 bin 886 Bağ-Kur, 44 bin 946 memur emeklisinin aylıklarından en fazla 153 lira, ortalamada 50 lira daha az kesinti yapılması suretiyle artış olacak. Örneğin; maaşı bin lira olan emekliden aylık 150 lira yerine 100 lira kesinti yapılacak.
emekli.jpg

ENFLASYON ZAMMI

630 bin 485 çalışan emekli ayrıca, Temmuz'daki maaş zamlarından yararlanacak. Bu kişilerden SSK veya Bağ-Kur emeklisi olanlar, Temmuz'da bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam ve durumları uyuyorsa seyyanen zam alacak. İlk 3 aylık enflasyonun yüzde 3.03 çıkması, emeklilerin zammı konusundaki tahminleri yükseltti. Takvim'in haberine göre, ilk 6 aylık enflasyonun, dolayısıyla da emekli zammının yüzde 4-5 aralığında olması bekleniyor. Bu artışın ardından, maaşı bin 100 liranın altında kalanlar için seyyanen zam devreye girecek. Meclis'ten geçen düzenlemeye göre, maaşı bin lira ve altında olanlar 100 lira artıştan yararlanacak. Bin liranın üzerindekilere ise maaşları bin 100 lirayı geçmeyecek şekilde seyyanen zam yapılacak

FARK VERİLECEK

Ticari faaliyette bulunan emeklilerden memur emeklisi olanlar yüzde 3 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü aşarsa fark alacak. İlk 3 aylık enflasyon verileri, memur emeklilerinin enflasyon farkı alacağını ortaya çıkardı. 6 aylık enflasyon yüzde 5 çıkarsa, memur emeklileri yüzde 3'lük zamma ek olarak yüzde 2'lik enflasyon farkı alacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler