Emeklilere toplu ödeme müjdesi

 Sosyal Güvenlik Kurumu, güncelleme çalışmasını ekimde tamamlayacak, eksik maaş aldığı belirlenen emeklilere ise toplu ödeme yapılacak. Sabırsızlıkla intibak zamlarına kavuşmayı bekleyen emeklilerin gözü aydın.SGK, güncelleme çalışmasını Ekim'de tamamlaya

Emeklilere toplu ödeme müjdesi

 

Sosyal Güvenlik Kurumu, güncelleme çalışmasını ekimde tamamlayacak, eksik maaş aldığı belirlenen emeklilere ise toplu ödeme yapılacak.

 

Sabırsızlıkla intibak zamlarına kavuşmayı bekleyen emeklilerin gözü aydın.SGK, güncelleme çalışmasını Ekim'de tamamlayacak; eksik maaş aldığı belirlenen emeklilere ise toplu ödeme yapılacak

2000 yılından önce emekli olanları ilgilendiren intibak çalışmalarında sona gelindi. Yaklaşık 2 milyon kişinin yararlanacağı intibak zammında, emeklilerin prim günü ve göstergeleri dikkate alınarak belirlenecek intibak farklarına yönelik yapılan çalışmalar, tüm hızıyla sürüyor. Emeklilerin dosyalarını inceleyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personeli, gece-gündüz mesai yaparak bilgileri güncelliyor. Bugüne kadar dosyaların yüzde 90'ına yakın bölümünün güncellendiği belirtilirken, yapılan çalışmaların Ekim ayı sonunda tamamlanacağı bildirildi.

 

EKSİK MAAŞ ALANLARA...

 

İntibak zammına ilişkin dosyaların incelemesi sürerken, yaklaşık 5 bin emeklinin maaşının yanlış hesaplanması konusunda da detaylar ortaya çıkıyor. Bu rakam, intibaktan yararlanacak emeklilerin bilgilerinin bilgisayara aktarılmasıyla netlik kazanacak. 2000 yılı öncesindeki başvuruların manuel sistemle yapılması nedeniyle, maaşlarda yanlışlık yaşandığı belirtildi. Yetkililer, bu yanlışlığın aylık bağlama oranlarının hatalı girilmesi gibi nedenlerden kaynaklandığını ifade ederken, bu durumdaki emeklilere önemli bir müjde geldi.

Eksik aylık aldığı belirlenen emeklilerin maaşında, intibak zamlarının dışında ekstra bir iyileştirme yapılacak! Ayrıca eksik maaş alanların eksik kısımlarının topluca ödenmesi de gündemde. Yıllarca hatalı işlem sonucu eksik maaş alan emeklilerin yüzü bu uygulama ile gülecek.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler