Emekli zamları belli oldu

 Memur emeklilerine verilecek yüzde 4 Temmuz zammından sonra işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranı da belli oldu.Dün açıklanan Enflasyon rakamlarına göre yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisine 6 aylık TÜFE'ye göre, yüzde 1.95 oranında zam

Emekli zamları belli oldu

 

Memur emeklilerine verilecek yüzde 4 Temmuz zammından sonra işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranı da belli oldu.

Dün açıklanan Enflasyon rakamlarına göre yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisine 6 aylık TÜFE'ye göre, yüzde 1.95 oranında zam yapılacak.

Zam sonrasında en düşük işçi emekli aylığı 869 liradan 886 liraya; en düşük Bağ-Kur emekli aylığı da 704 liradan 717 liraya çıkacak.

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Satılmış Çalışkan, memur emeklileri ile işçi ve Bağ-Kur emeklileri arasındaki maaş artışı farkının kalkması gerektiğini söyledi.

 

Memur emeklilerine yapılacak yüzde 4 zammın kendilerine de yapılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten görüşme talebinde bulunduklarını açıkladı.

 

Çalışkan, 5510 sayılı yasaya göre 6 ayda gerçekleşen enflasyona göre emekli maaşlarına zam yapıldığını ancak ilgili yasa maddesinin "en az 6 aylık TÜFE" oranında dediğini anımsattı. Dolayısıyla hükümetin TÜFE'nin üzerinde zam verme yetkisi bulunduğuna dikkat çekti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi