Emekli maaşına 'öldü' diye el konuluyor!

Türkiye'de 10 milyon emekliye aylık 9.5 milyar lira maaş ödeyen Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, emeklilere uyarı mesajları atmaya başladı. Geçen yıl 3 binin üzerinde emeklinin 6 ay boyunca bankamatikten maaşını çekmediği ve bloke olduğu uyarısı yapa

Emekli maaşına 'öldü' diye el konuluyor!

Türkiye'de 10 milyon emekliye aylık 9.5 milyar lira maaş ödeyen Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, emeklilere uyarı mesajları atmaya başladı. Geçen yıl 3 binin üzerinde emeklinin 6 ay boyunca bankamatikten maaşını çekmediği ve bloke olduğu uyarısı yapan Genel Müdürlük, maaşlara 6 ay dokunulmayınca emekliye 'öldü' muamelesi yapıldığına ve el konulduğuna dikkat çekti. Emeklilerin böyle bir durumda bu paraları alabilmeleri için yaşadıklarını ispat edip tekrar dilekçeyle bankalara başvurması gerekiyor.

EMEKTAR SİSTEMİNE GEÇİLDİ
Öte yandan Sosyal Güvenlik Kurumu, 'Emektar' ismi verilen programla çalışanların hizmetlerini elektronik ortama alıyor. Şu ana kadar 10 milyonun üzerinde sigortalının hizmetleri Emektar sistemine girildi. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensuplarının primlerinin sisteme girilmesiyle tek tuşla emeklilik imkânı doğacak. Vatandaşlar, emeklilik başvurularını edevlet portalı üzerinden yapacak.

Şu anda bir ayı bulan hizmet birleştirmeleri ve emekli maaşına bağlanma süresi bu sistem sayesinde bir güne inecek. 4 AYDA BAĞLANIYORDU 2008 yılında emekliliğe başvuranlar 3-4 ayda emekli ediliyordu. Emekli aylığı bağlama süresi, atılan adımlarla 25 güne kadar indirildi. Son olarak bir hafta içinde emekli aylığı bağlama için Emektar programına geçildi. 131 ülkenin nüfusunu geride bırakan emekli sayısına her ay 2 bin kişi katılıyor. 5 milyon 559 bin 421 SSK emeklisinin bulunduğu Türkiye'de; Bağ-Kur emekli sayısı 2 milyon 244 bin 336, Emekli Sandığı emeklisi ise 1 milyon 726 bin 189.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi