Emekli maaşı zamları belli oluyor

Yaklaşık 8.5 milyon SSK ve Bağ- Kur emeklisi, bu ay maaşlarını zamlı alacak. Ancak artış tutarı henüz belli değil.Bugün enflasyon verilerinin açıklanmasıyla, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının ne kadar artacağı da belli olacak. Bu ay SSK ve Bağ-Kur

Emekli maaşı zamları belli oluyor

Yaklaşık 8.5 milyon SSK ve Bağ- Kur emeklisi, bu ay maaşlarını zamlı alacak. Ancak artış tutarı henüz belli değil.

Bugün enflasyon verilerinin açıklanmasıyla, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının ne kadar artacağı da belli olacak. Bu ay SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşında, 2014'ün ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar artış yapılacak.

BEKLENEN ZAM ORANI %3.45

Emeklilerin zam oranı henüz bilinmese de, 2015 yılı programı bu konuda ipucu veriyor. Programda, Sosyal Güvenlik Kurumu'na devredilen SSK ve Bağ- Kur emekli aylıklarının önceki 6 aylık enflasyon tahminine göre Ocak'tayüzde 3.45 artırılması öngörülüyor. Artış tutarının pazartesi belli olmasının ardından; emekliler zamlı aylıklarını bu ay alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, bu yılın ikinci zammı ise Temmuz'da verilecek.

Ocak, sadece SSK ve Bağ-Kur emeklileri için değil, memur emeklileri için de zam ayı. Bu ay memur emeklilerinin maaşında toplu sözleşme çerçevesinde yüzde 3 artış yapılacak. Memur emeklileri de yılın ikinci zammını Temmuz ayında alacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi