"Elimizi vicdanımıza koyalım Ahilik ruhunu unutmayalım"

Uzun zamandır sessizliğe bürünen ve krizle boğuşan Trabzon esnafı ve işletmeleri Turizm sezonunun açılması ile umutlandı. Hedef bu yıl daha çok yerli ve yabancı turiste hizmet verebilmek. Esnaf ve işletmeler bütün hazırlıklarını tamamlayarak yeni sezondan

"Elimizi vicdanımıza koyalım Ahilik ruhunu unutmayalım"
Uzun zamandır sessizliğe bürünen ve krizle boğuşan Trabzon esnafı ve işletmeleri Turizm sezonunun açılması ile umutlandı. Hedef bu yıl daha çok yerli ve yabancı turiste hizmet verebilmek. Esnaf ve işletmeler bütün hazırlıklarını tamamlayarak yeni sezondan beklentilerin büyük olduğunun altını çizerek “Sezonu dört gözle bekliyorduk inşallah beklentilerimiz boşa çıkmaz” dediler.
 
HATA YAPMAMAK ZORUNDAYIZ
 
Turizm sezonun Trabzon ve bölge ekonomisi için hayati önem taşıdığını belirten Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı(TESOB) Metin Kara geçtiğimiz yıllarda yaşanan her olayın çok önemli tecrübeler olduğunu, şimdi hata yapmamak gerektiğini, turistleri memnun etmenin yollarını aramalı bunu yaparken de herkesin elini vicdanına koyması gerektiğini, şehirde herkesin turizmden payını aldığını söyledi.
 
TRABZON ESNAFI İŞİNİ NAMUSU OLARAK GÖRÜYOR
 
Esnaflığın ahilik geleneği olduğunu dile getiren Başkan Kara, Trabzon'da bu geleneğe sahip çıkan işini namusu olarak gören esnafın çoğunlukta olduğunu, geçen yıl bazı ufak tefek şikayetler olduğunu ve gereğini yaptıklarını, haksız rekabet ile turisti sömürmeyi hedefleyen anlayışa asla izin vermeyeceklerini dile getirdi.
 
GÜLERYÜZ VE SAMİMİYET
 
Turizme en büyük kazancın ilk etapta bırakılan izlenim olduğuna dikkat çeken Metin Kara, Yüzü gülmeyen, samimi olmayan, cüzdan ile vicdan arasında sıkışanların sadece kendi mesleklerine değil bu şehrin geleceğine de ihanet etmiş sayılacağını, turisti bir kere kaybetmenin geri dönüşünün çok zor olduğunu, altın yumurtlayan tavuğun göz göre göre kesilmemesi gerektiğini ifade etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi