Elektronik vize uygulaması başladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, e-Vize uygulamasının, kamunun verimli çalışabileceğini, etkin ve kaliteli hizmet sunabileceğini dünyaya örnek olacak bir sistemle gösterdiğini söyledi. Dışişleri Bakanlığı'nda, e-Vize konusunda düzenlenen toplantıda konuşan Şi

Elektronik vize uygulaması başladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, e-Vize uygulamasının, kamunun verimli çalışabileceğini, etkin ve kaliteli hizmet sunabileceğini dünyaya örnek olacak bir sistemle gösterdiğini söyledi. 

Dışişleri Bakanlığı'nda, e-Vize konusunda düzenlenen toplantıda konuşan Şimşek, Maliye Bakanlığı olarak bu programın bir partneri olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Maliye'de bir zihniyet devrimi yaşandığına dikkat çeken Şimşek, "Biz de şimdi beyannamelerimizin yüzde 99'unu elektronik olarak alıyoruz. Hemen hemen tüm işlemleri elektronik ortama taşıyoruz. Yakında elektronik defter, elektronik fatura, elektronik denetim...
 
Her şeyi biz elektronik ortama taşıyacağız. Dışişleri Bakanlığımız da gerçekten çağın bir adım ötesinde. Bu çok önemli Türkiye için. Çünkü turizmde dünyada 6. konumdayız. Mal ihracatından sonra en büyük gelir kalemimiz turizm. Bu konuda Türkiye'ye gelen misafirlerin hayatlarını ne kadar kolaylaştırırsak, ülkemiz kazanacak. Bu açıdan çok önemli bir adım. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." 
 
TÜRKİYE'YE VİZE UYGULAYAN ÜLKELER AZALDI
 
Uzun yıllar kendisinin de yurt dışında yaşadığını ve vize almanın sıkıntılarını çok iyi bildiğini anlatan Şimşek, atılan bu adımların, Türkiye'nin geldiği noktayı göstermesi açısından çok önemli olduğunu ifade etti. 
 
Şimşek, Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'ye vize uygulayan ülkeler de ciddi bir şekilde azaldı. Ben inanıyorum ki bu istikrarla, bu güvenli Türkiye yoluna devam ettiği müddetçe çok kısa bir süre içinde birçok ülke bizim turistleri çekmek için bu sistemleri kurgulayacak ve Türkiye'den turist çekmek için epey uğraş verecekler" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler