Ekonomik kriz Avrupa basınında

İspanya'nın dış yardım talebi, Yunanistan'ın euro'dan çıkma ihtimali, "sıra İtalya'ya mı geliyor" tartışmaları.Yunanistan'da basın, 130 milyar euro'luk yardım paketinin temmuz ayı diliminin verileceği 20 Temmuz tarihine dikkat çekiyor. Kathimerini gazetes

Ekonomik kriz Avrupa basınında

İspanya'nın dış yardım talebi, Yunanistan'ın euro'dan çıkma ihtimali, "sıra İtalya'ya mı geliyor" tartışmaları.

Yunanistan'da basın, 130 milyar euro'luk yardım paketinin temmuz ayı diliminin verileceği 20 Temmuz tarihine dikkat çekiyor. 

Kathimerini gazetesi, kredi diliminin Yunan Hazinesi'ne girebilmesi için 20 Temmuz'a kadar istikrarlı bir hükümetin kurulmasının şart olduğunu yazdı.

Avrupa Birliği'nin lokomotif ülkesi Almanya'da, İspanya'ya yardımın bölgeye zarar vereceği ve Yunanistan'ın euro'dan çıkmasının felaket olacağı yorumları öne çıkıyor. 

Die Welt gazetesinde, "İspanya, AB Kurtarma Fonu'na dahil olursa fona finansman sağlayan ülkelerden biri azalmış ve diğer garantör ülkelerin yükü artmış olacak" yazıyor. 

Bild gazetesinde ise, Amerikalı ekonomist Nouriel Roubini'nin durumun kötüleşmesini önlemek için Almanya'ya yaptığı teklif yer alıyor.

Avusturya Ekonomi Bakanı'nın "AB'den yardım isteyecek bir sonraki ülke" diye nitelediği İtalya'da basının manşetlerinde bakanın sözlerine tepki var.

İtalyan gazeteleri, "Bugün Yunanistan, Portekiz, İrlanda ve İspanya'nın umutsuzluğuna yarın diğer ülkeler de eklenebilir. Bu bakımdan daha şimdiden ülkeler üzerinde yapay panik ve baskı yaratmak kimseye yaramaz" diye yazdı.

İngiliz Financial Times gazetesi ise, "Avrupa'nın borç krizini atlatabileceğine dair yatırımcı güveni azalırken, İspanya'daki borçlanma maliyeti euro'yu kötü etkiliyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler