Düşüş sürüyor! yüzde 7 sınırına geriledi

Tahvil - bono piyasasında hem 10 yıllık hem de 2 yıllık tahvil faizinde yılın başından itibaren başlayan düşüş Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faizlerde indirime gidebileceği beklentisiyle sürüyor.Yılbaşından itibaren iki yıllık gösterge tahv

Düşüş sürüyor! yüzde 7 sınırına geriledi

Tahvil - bono piyasasında hem 10 yıllık hem de 2 yıllık tahvil faizinde yılın başından itibaren başlayan düşüş Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faizlerde indirime gidebileceği beklentisiyle sürüyor.

Yılbaşından itibaren iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 8,12'den yüzde 7,21'e gerileyerek 20 Haziran 2013'ten beri en düşük seviyeyi gördü. Gösterge tahvilin bileşik faizi de yılbaşından bu yana 90 baz puan geriledi.

YÜZDE 7'YE GERİLEDİ

10 yıllık gösterge tahvil faizi ise yüzde 7,01'e gerileyerek 5 Haziran 2013'ten bu yana en düşük seviyeyi gördü. 10 yıllık tahvil faizi yılbaşından bugüne yaklaşık 100 baz puan geriledi.

Analistler, petrol fiyatlarında görülen düşüş ve Hindistan Merkez Bankası'nın bugün açıkladığı faiz indirim kararı ile TCMB'den faiz indirim beklentilerinin arttığını dile getirirken, şu anda tahvilpiyasasında, gösterge tahvil faizinde fiyatlanan, fonlama maliyetinin kabaca 100 baz puan düşmesi yönünde olduğunu kaydediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi