Dünya'yı rahatlatan haber geldi!

Amerikan AP ajansı, ABD'de kepenklerin kapanmasına neden olan ve hükümeti kapatan bütçe krizinin aşıldığını ve borçlanma tavanı limitinin artırıldığını duyurdu.ANLAŞMA SAĞLANDICumhuriyetçi Senatör Kelly Ayotte'ye dayandırılan haberde, Senato liderlerinin

Dünya'yı rahatlatan haber geldi!

Amerikan AP ajansı, ABD'de kepenklerin kapanmasına neden olan ve hükümeti kapatan bütçe krizinin aşıldığını ve borçlanma tavanı limitinin artırıldığını duyurdu.

ANLAŞMA SAĞLANDI

Cumhuriyetçi Senatör Kelly Ayotte'ye dayandırılan haberde, Senato liderlerinin hem kepenk kapatma, hem de hazinenin borçlanma limitinin arttırılması konusunda anlaştığı bildirildi. Senatör Ayotter, resmi açıklamanın ise daha sonra yapılacağını söyledi.

"AÇIKLAMAYI LİDERLERE BIRAKIYORUM"

Senato'daki Cumhuriyetçilerin toplantısından çıkarken konuşan Cumhuriyetçi Senatör Kelly Ayotte, "Anladığım kadarıyla anlaşmaya vardılar ama açıklamayı liderlere bırakıyorum" dedi.

2014'E KADAR YETKİ VERİLDİ

Anlaşmaya göre, Hazine'ye 7 Şubat 2014'e kadar borçlanma yetkisinin verilmesi ve hükümetin de 15 Ocak 2014'e kadar açık kalabilecek şekilde fonlanmasının sağlanması planlanıyor.

OYLAMA İSTENİYOR

Senato kanadı bu tasarının önce Temsilciler Meclisi'nde oylamaya sunulmasını istiyor, böylelikle sürecin daha hızlı ilerleyeceği belirtiliyor. Senato'daki uzlaşıyla ilgili kısa zamanda açıklama yapılması bekleniyor.

MECLİSİN NASIL YANIT VERECEĞİ BELİRSİZ

Bu arada, Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ve Meclis Cumhuriyetcileri de hükümetin kapanması ve 24 saatten az süresi kalan borçlanma tavanı konusunda bir sonraki adımlarının ne olacağını görüştü.

Boehner'in sözcüsü Michael Steel de Senato'daki olası anlaşmanın Temsilciler Meclisi'nde nasıl veya ne zaman oylanabileceğine ilişkin henüz bir karar alınmadığını söyledi. - Washington DC

NE OLMUŞTU?

ABD'de, Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Temsilciler Meclisi'nin bütçe kesintilerini önlemek için Başkan Barack Obama'nın sağlık alanında düzenleyeceği reformları bir yıl erteleme kararı almasının ardından, ülkede başlayan gergin bekleyiş, hükümetin kepenk kapatmasıyla sonuçlandı.

ÇALIŞMALAR ASKIYA ALINDI

ABD'nin Doğu Yakası yerel saati ile gece yarısına kadar Demokrat ve Cumhuriyetçi parti bütçe konusunda yeni bir plan üzerinde anlaşmaya varamadıkları için, ülkede 'hükümet krizi' ortaya çıktı ve hükümet çalışmalarını askıya aldı.

ABD'de,, kriz çözülünceye kadar zorunlu olmayan tüm federal hizmetleri durdurulacak.

ÜCRETSİZ İZİN

Amerikalıların 'government shutdown' olarak adlandırdıkları 'hükümet krizi' yüzünden, 2 milyon federal personelden yüzde 40'ı ücretsiz izinli olarak evlerine gönderilecek.

KRİZİN FATURASI AĞIR OLACAK

Krizin bir hafta sürmesi durumunda, ABD ekonomisine maliyeti 10 milyar doları geçecek. En son 1995-1996 yıllarında, 21 gün boyunca 'hükümet krizi' yaşayan ABD'de, 17 yıl sonra ortaya çıkan kriz yüzünden, gazilik ve emeklilik ödemeleri ertelenecek, vize ve pasaport işlemleri yapılmayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi