Dünyanın gözü bu toplantıda

Dün başlayan FED toplantısı bugün sona erecek ve akşam saat 21.00'da toplantı sonuçları açıklanacak. Ardından ise Bernanke basın toplantısı düzenleyecek. Peki ama toplantıdan ne sonuç çıkacak?FED Başkanı Ben Bernanke'nin bu toplantıda varlık alımları konu

Dünyanın gözü bu toplantıda

Dün başlayan FED toplantısı bugün sona erecek ve akşam saat 21.00'da toplantı sonuçları açıklanacak. Ardından ise Bernanke basın toplantısı düzenleyecek. Peki ama toplantıdan ne sonuç çıkacak?

FED Başkanı Ben Bernanke'nin bu toplantıda varlık alımları konusundaki yol haritasını belirleyeceği öngörülüyor. FED'in atacağı adım hakkında piyasalarda farklı senaryolar olsa da bunların içinden belkide en kuvvetlisi FED'in aylık 85 milyar dolarlık varlık alım programını 10-15 milyar dolar azaltacağı yönündeki görüş.

Bugün sonuçlanacak toplantıda ayrıca 2016 yılına ilişkin büyüme, enflasyon işsizlik, ve kısa vadeli faiz oranı hedefleri de ilk kez açıklanacak.

ALTININ FRENİ PATLADI

BEN BERNANKE NE DEMİŞTİ?
Bernanke, 22 Mayıs'da ABD Senatosu'nda yaptığı konuşmada genişlemenin hızının yıl sonunda azaltılacağını, 2014 ortasında ise parasal genişlemeye son verileceğini söylemişti. 22 Mayıs ile başlayan süreç altına sert satış getirmiş, gelişen ülke paraları başta olmak üzere tüm piyasalarda etkisi hissedilmişti.

DOLARDA SON DURUM NE?
Pazartesi günü Summers'ın adaylıktan çekilmesi sonrası 1.99'un altına gerileyen dolar güne 2 liranın üzerinde başladı. FED toplantısına saatler kala saat 4 sularında ise 1.99 civarından işlem görüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi