Draghi: "Ek önlemler için hazırlıklar hızlandı

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Mario Draghi, büyüme ve enflasyon tahminlerinde aşağı yönlü revizyon yaparak ekonomiyi canlandırmak için gerekli ek önlemler için hazırlıkların hızlandığını belirtti. Draghi, "Planlanan varlık alımlarının bilançomuz üzer

Draghi: "Ek önlemler için hazırlıklar hızlandı
Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Mario Draghi, büyüme ve enflasyon tahminlerinde aşağı yönlü revizyon yaparak ekonomiyi canlandırmak için gerekli ek önlemler için hazırlıkların hızlandığını belirtti.
 
Draghi, "Planlanan varlık alımlarının bilançomuz üzerinde kayda değer bir etkisi olacak, bilanço 2012 başındaki seviyelere gelecek" dedi. ECB Başkanı, "Avro Bölgesi'ne dair son tahminler daha düşük enflasyon ve büyümeye işaret ediyor" diye devam etti. Draghi, "Gelecek yılın başında gerçekleşen parasal gevşemeyi yeniden değerlendireceğiz" dedi.
 
YÖNETİM KURULU HEM FİKİR
 
Draghi banka olarak gerekenin yapılmasına hazır oldukları yönündeki açıklamasını yineledi ve "Yönetim kurulu ihtiyaç olması halinde, alışa gelmedik ek tedbirlerin kullanımı konusunda fikir birliğinde" şeklinde konuştu. ECB Başkanı, "ECB ve Eurosystem yetkilileri ek önlemler için hazırlıklarını hızlandırdı" dedi.
 
BÜYÜME TAHMİNİ DÜŞÜRÜLDÜ
 
Draghi ekonomik görünüme yönelik risklerin aşağı yönlü olduğunu ifade etti. ECB, Avro Bölgesi 2015 büyüme tahminini yüzde 1'e revize etti. ECB’nin Eylül ayındaki tahmin yüzde 1,6 seviyesindeydi.
 
ENFLASYON TAHMİNİ İNDİ
 
ECB, 2015 için enflasyon tahminini yüzde 0,7'ye revize etti. Eylül ayındaki tahmin yüzde 1,1'di. Banka 2016 için enflasyon tahminini yüzde 1,4'ten yüzde 1,3'e revize etti.
 
PETROLÜ DİKKATLE İZLEYECEĞİZ
 
Draghi, "Petrol fiyatlarının orta vadeli enflasyon trendlerine etkisini dikkatle izleyeceğiz" diye devam etti.
 
PETROLÜN ENFLASYONA ETKİSİ
 
Draghi, petroldeki düşüşün enflasyona etkisinin 2015'te yüzde 0,4, 2016'da yüzde 0,1 düzeyinde olacağını söyledi.
 
EURO GİTTİ GELDİ
 
Draghi'nin ilk açıklamaları sonrasında 1,2279'la 28 ayın en düşük seviyesine inen Euro/dolar paritesi daha sonra yükselişe geçti. Draghi'nin 2015 başında politika önlemlerini değerlendireceklerini belirtmesinin ardından parite 1.24'ün üzerine kadar yükseldi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler