Döviz'e AB kararı etkisi

İngiltere'nin aldığı AB kararı, altında olduğu gibi döviz fiyatlarını da uçurdu.

Döviz'e AB kararı etkisi
İngiltere'nin AB'de ayrılma yönünde verdiği karar döviz fiyatlarını da etkiledi.

İngiltere'deki referandumda çoğunluğun, Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) yönünde oy kullandığının anlaşılması, doları yeniden tırmanışa geçirdi.

ABD para pirimi, referandumda "AB'de devam"ın önde olduğuna ilişkin anket sonuçlarının etkisiyle indiği 2.87 liradan hızla yukarıya dönerek 13 kuruştan fazla bir artışla 3.0015 liraya kadar yükseldi. Dolar daha sonra gelen alımlarla 2.98 - 2.99 lira aralığında hareket etmeye başladı.

Brexit İngiliz para birimi sterlinin de hızla düşmesine neden oldu. Anket sonuçlarıyla 1.5018 dolara kadar tırmanan sterlin, Brexit'in hemen hemen kesinleşmesi üzerine 1.33 dolara kadar geriledi. Sterlin, dünkü kapanışta yükseldiği 4.24 lira düzeyinden hızla gerileyerek, 3.92 liraya kadar indikten sonra 3.98 lira düzeyine döndü.

Küresel döviz piyasalarında dolar euro karşısında da yükseldi. Avrupa para birimi dün yükseldiği 1.14 dolar düzeyinden, bugünün ilk işlemlerinde 1.10 doların da altına çekilerek 1.09 dolara geriledi.

Brexit küresel emtia piyasalarında da sarsıntı yarattı. Bir süredir 50 - 51 dolar aralığında hareket eden Brent petrolünün varil fiyatı, 46.70 dolara kadar geriledikten sonra 47 - 48 dolar arasında işlem görmeye başladı.

İstanbul Kapalıçarşı’da 3,2620 liradan alınan euro 3,2640 liradan satılıyor. Önceki kapanışta euro 3,27 liradan satılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler