Dolar iki haftanın en düşüğünü gördü

Bankalararası piyasada dolar, Amerika Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in açıklamalarının ardından son iki haftanın en düşük seviyesi olan 2,18 TL'ye kadar geriledi.Fed Başkanı Yellen'in dün akşam Seanto'da yaptığı sunumda Aralık ve Ocak ayı isti

Dolar iki haftanın en düşüğünü gördü

Bankalararası piyasada dolar, Amerika Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in açıklamalarının ardından son iki haftanın en düşük seviyesi olan 2,18 TL'ye kadar geriledi.

Fed Başkanı Yellen'in dün akşam Seanto'da yaptığı sunumda Aralık ve Ocak ayı istihdam verilerinin sürpriz olsa da, tahvil alımlarını azaltmaya ara vermek için ekonomik aktivitede belirgin bir kötüleşmenin olması gerektiğini ve mevcut para politikasını aynen uygulanacağını açıklamasının ardından gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kaybını sürdürdü.

Yurtiçi piyasalar kapandıktan son 2,19 sınırına kadar gerileyen dolar/TL, bugün bankalararası piyasa açılışının ardından son iki haftanın en düşük seviyesi olan 2,18 sınırına kadar geriledi. Dolar/TL bu seviyeden gelen alışlarla şu dakikalarda 2,19 seviyelerinde dengelenirken, avro/TL ise en düşük 2,9747yi gördükten sonra bankalararası piyasada 2,9850 seviyesinden alıcı buluyor.

Analistler, Türk lirasında değer kazanma sürecinin devam ettiğini, volatilitenin düşmesiyle öngörülebilirliğin arttığını belirterek, bunun da pozitif havayı desteklediğine dikkati çekiyor.

Yurt içinde ve yurt dışında kayda değer veri akışının olmaması ve Fed Başkanı Yellen'in sürpriz açıklama yapmaması nedeniyle Türk lirasında değer kazancının sürebileceğini ifade eden analistler, dolar/TL'nin 2,20'nin altına kalması durumunda teknik açıdan 2,16 - 2,17 aralığının gündeme gelebileceğini tahmin ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler