Dolar 2,50 TL'nin üzerinde

Dolar/TL ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarına tahminlerden erken başlayabileceğini gösteren ABD verisi ve Merkez Bankası (TCMB) ve ekonomi yönetiminin geleceğine ilişkin endişelerle güne 2.50'nin üzerinde başladı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan

Dolar 2,50 TL'nin üzerinde
Dolar/TL ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarına tahminlerden erken başlayabileceğini gösteren ABD verisi ve Merkez Bankası (TCMB) ve ekonomi yönetiminin geleceğine ilişkin endişelerle güne 2.50'nin üzerinde başladı.
 
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın istifa ettiği iddialarının Başbakanlık tarafından yalanlanması dün endişeleri kısmen de olsa azaltsa da tamamen ortadan kaldırmadı.
 
Bankacılar TL'nin küresel piyasaların olumsuz olduğu dönemlerde daha da çok baskı altında kaldığını bunun da başta koridorun üst bandı olmak üzere faiz indirimleri ve indirimlerin arkasından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan gelen eleştirilerden kaynaklandığını belirttiler.
 
"Hem dış kaynaklı riskler hem de içerideki gürültü, dolar/TL kurunu yeniden keşfedilmemiş sulara sürüklüyor" diyen HSBC Hazine Grup Başkanı Fatih Keresteci, "Bu söylemimiz kurun 2.5155 seviyesindeki tarihi zirveye gitmeyeceği yönünde algılanmamalı. Hem dış hem de iç kaynaklı risklerden ötürü daha yukarılar ne yazik ki ihtimal dahilinde bulunuyor" dedi.
 
Güne 2.49'lu seviyelerde başlayan ancak istifa iddialarının reddedilmesiyle 2.4755'e kadar gerileyen dolar/TL ABD verisi ardından kademeli olarak 2.50'nin üzerine çıktı. Gece saatlerinde 2.5065'e kadar yükselen dolar/TL TSİ 08.18'de 2.5021/2.5063 seviyesindeydi. Aynı saatte sepet bazında TL 2.6537/2.6585, euro/TL 2.8054/2.8107 seviyesindeydi.
 
Dün açıklanan ABD enflasyon ve dayanıklı mal siparişleri ve San Francisco Fed Başkanı John Williams and St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın açıklamaları da ABD'nin sıfıra yakın faiz politikasının bazı işlemcilerin beklediğinden daha erken sonlandırabileceğini gösterdi.
 
Dolar karşısında 1.1184 ile bir ayın en düşük seviyesini gören Euro ise bugün son olarak yüzde 0.1 değer kazandı ve 1.1212 seviyesinde yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi