Dolar 1.70'e dayandı!

Rekor kırmaya devam eden Euro da 2.43 liraya çıktı. Hisse senetlerindeki satışlar ise İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ise, yüzde 1.77 değer yitirmesine neden oldu. Yunanistan’a ikinci kurtarma paketinin çıkmasıyla piyasaların tansiyonu düşürmesin

Dolar 1.70'e dayandı!

Rekor kırmaya devam eden Euro da 2.43 liraya çıktı. Hisse senetlerindeki satışlar ise İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ise, yüzde 1.77 değer yitirmesine neden oldu. Yunanistan’a ikinci kurtarma paketinin çıkmasıyla piyasaların tansiyonu düşürmesine karşın, döviz piyasasındaki hareketlilikte içerdeki gelişmeler etkili oldu. Hükümet yetkililerinin yaptıkları kriz uyarıları piyasaların dikkate aldığı ilk faktör olurken, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in yaptığı olumsuz açıklamalarla döviz piyasasını hareketlendirdi. Döviz piyasasında dün bankalararası piyasada dolar güne 1.66 lira düzeyinden başladı. Gelen alımlarla birlikte dolar bu piyasada en yüksek 1.6986 liraya kadar çıktı. Dolar, bu seviyelerin ardından bugün valörlüde 1.6950 liradan işlem gördü. Dolar serbest piyasada 1.6980 liradan kapandı. Euro ise 2.4310 liradan işlem gördü.

Yabancı yatırımcıların Türkiye’nin risklerinin artığı endişesiyle yaptığı alımlara dikkat çeken piyasa uzmanları, “Türk para piyasaları diğer gelişmekte olan ülke piyasalarına göre daha olumsuz bir performans sergiliyor” dediler.

Bu arada sermaye piyasalarında da satış ağırlıklı bir işlem günü gerçekleşti. Önceki gün 60.882 puandan kapanan İMKB Ulusal 100 Endeksi açılışta gelen alımlarla 60.990 puanla güne başladı. Seans içinde 61.105 puanı gören endeks, döviz piyasasındaki sert hareketle birlikte düşüşe geçti. 60 bin puanın altına gerileyen İMKB Ulusal 100 Endeksi gün sonunda yüzde 1.77 oranında değer kaybederek 59.802 düzeyinden haftayı tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi