Doğalgazda indirim mi geliyor ?

 Rusya’nın doğalgaz fiyatlarında indirim yapıp yapmayacağı sorulan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Avrupa’nın gaz talebinde bir düşüş, bizde ise bir stabilize var. Fiyat konusundaki beklentilerimiz olduğunu ilettik ve yapabilecekleri varsa

Doğalgazda indirim mi geliyor ?

 

Rusya’nın doğalgaz fiyatlarında indirim yapıp yapmayacağı sorulan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Avrupa’nın gaz talebinde bir düşüş, bizde ise bir stabilize var. Fiyat konusundaki beklentilerimiz olduğunu ilettik ve yapabilecekleri varsa değerlendirebileceklerini söylediler” dedi.
 
’Türkiye - Rusya Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu 12. Dönem Toplantısı’, Antalya’da Rixos Dowtown Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatlarıyla ilgili soruları cevapladı. 
 
İNDİRİM OLACAK MI ?
 
"Rusya’nın doğalgaz fiyatlarında indirimi söz konusu mudur" sorusu üzerine Bakan YıldıZ, “Türk tarafı olarak bu konuyu dile getirdik. Avrupa’nın gaz talebinde bir düşüş, bizde ise bir stabilize var. Kendi rakamları içerisinde doğalgazı çekiyoruz. Fiyat konusundaki beklentilerimiz olduğunu ilettik ve yapabilecekleri varsa değerlendirebileceklerini söylediler” dedi.
 
Konuşmaların ardından Türk şirketi ’ERG İNŞAAT’ ile Rus Şirketi ’SİLOVİYE MASHİNİY’in Sudan’daki Dagaş Hidrolik Santrali (312 MW) ve Kızıldeniz Termik Santrali (600 MW) Pilot Projeleri antlaşması, her iki şirketin temsilcisi tarafından imzalandı. 
 
Daha sonra Bakan Taner Yıldız, mevkidaşı Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Aleksandr Novak ile toplantı protokolü ve diğer ikili işbirliği anlaşmalarını imzaladı.
Toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler