Doğalgazda % 60 tasarrufun yolları

Doğalgazın daha verimli kullanımı konusunda kamuoyunu bilgilendiren İGDAŞ, önerilerini “ısınma” ve “sıcak su temini” şeklinde iki ana başlıkta sıraladı. Bu önerilerin tamamı uygulandığında yüzde 60’a kadar tasarruf etmek mümkün oluyor. Faturalarını azaltm

Doğalgazda % 60 tasarrufun yolları

Doğalgazın daha verimli kullanımı konusunda kamuoyunu bilgilendiren İGDAŞ, önerilerini “ısınma” ve “sıcak su temini” şeklinde iki ana başlıkta sıraladı. Bu önerilerin tamamı uygulandığında yüzde 60’a kadar tasarruf etmek mümkün oluyor. Faturalarını azaltmak isteyen bu önerilere kulak versin:

- Bina yalıtımı yaptıranlar yüzde 40 tasarruf ederler.
- Isı verimliliği sağlamak için oda termostatı kullanmak ve termostatı her 1 derece daha düşük sıcaklığa ayarlamak yüzde 6 yakıt tasarrufu sağlar.
- Pencere ve kapıların PVC doğrama ve çift cam yapılması da yüzde 15 tasarruf sağlar. Eğer bu yapılamıyorsa, pencere ve kapı kenarları sünger ya da fitil ile kapatılabilir.

YILDA BİR BAKIM YAPTIRIN

- Bacalı cihaz kullanan doğalgaz tüketicileri yılda en az bir kez baca temizliği ve bakımı yaptırmalıdır.
- Yakıcı cihazların bulunduğu mahaldeki havalandırma menfezlerinin kesinlikle kapatılmaması gerekir. Bu da tasarrufa etki eden bir unsur.
- Geceleri perdelerin örtülü olması tasarruf sağlar. Perdelerin radyatörlerin kapamamasına da dikkat edilmeli.

RADYATÖRLERİN ÖNÜ AÇIK OLSUN

- RADYATÖRLERİN önünü ve üzerini koltuk, eşya, saksı ve mobilyalarla kapatmamak gerekir.
- Bina yalıtımı yaptırılamıyorsa, radyatörlerin arkasına ısı yalıtım levhaları yerleştirmek, önemli ölçüde ısı tasarrufu sağlar.

DERECESİNİ 42 'YE AYARLAYIN

- HER odayı kullanım amacına uygun farklı sıcaklıkta tutun.
- Cihazın sıcak su ayar düğmesi varsa 40-42°C’ye ayarlamak gerekir. Böylece suyu soğutmak için yeniden soğuk su kullanmaya gerek kalmaz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi