Doğalgaza gizli zam

Yıldız, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, kanun ile dolar bazında oluşturulan bedellerin, her ay kurdaki değişimler çerçevesinde yeniden belirlendiğini söyledi. Yıldız, “Birden fazla ayı ilgilendiren faturaları

Doğalgaza gizli zam

Yıldız, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, kanun ile dolar bazında oluşturulan bedellerin, her ay kurdaki değişimler çerçevesinde yeniden belirlendiğini söyledi. Yıldız, “Birden fazla ayı ilgilendiren faturaların birim fiyatlarında görülen farklılık, sadece dağıtım bedellerinin dolar kuru ve enflasyon endeksindeki değişim ile aylık bazda güncellenmesinden kaynaklanmaktadır” dedi.
 
KUR BELİRLEYECİ
 
Oran, Yıldız’a, doğalgaza 1 Ocak 2014’ten geçerli olmak üzere gizli zam yapılıp yapılmadığını sormuştu. Oran, önergesinde “Başkent gaz’ın 6 Ocak 2014’te sayaçları okuyarak kestiği faturalarda 19 gün için 0,08580771 TL/kWh birim fiyatı belirlemesine rağmen son 5 günlük dönem için 0,08590376 TL/kWh’lık birim fiyatı belirlemesinin gerekçesi nedir?” sorusunu yöneltti. Yıldız verdiği yanıtta, Başkentgaz’ın özelleştirilmesi döneminde 5669 sayılı yasa ile 4646 sayılı yasada yapılan değişiklik olduğunu belirtti. Yıldız yapılan yasal değişikliklerle Başkentgaz’ın sistem kullanım bedellerinin sabit kalma süresinin değiştirildiğini kaydetti.
 
Sıcak hava durdurmadı
 
Ocak 2014 doğalgaz ithalatı 4.8 milyar m3
Ocak 2013’e göre ithalat artışı yüzde 5.6

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi