Dikkat! İşte yeni fiyatlar...

Bakanlar Kurulu kararına göre, Alkollü içkiler ve tütün  ürünlerinde uygulanan ÖTV’de artışa gidildi. Buna göre, alkollü içki ürün grubunda yer alan rakıda asgari maktu  vergi tutarı yüzde 15, cin ve geneva ve votkada yüzde 12, malttan üretilen  biralar,

Dikkat! İşte yeni fiyatlar...

Bakanlar Kurulu kararına göre, Alkollü içkiler ve tütün  ürünlerinde uygulanan ÖTV’de artışa gidildi. Buna göre, alkollü içki ürün grubunda yer alan rakıda asgari maktu  vergi tutarı yüzde 15, cin ve geneva ve votkada yüzde 12, malttan üretilen  biralar, kuvvetlendirilmiş şaraplar dahil taze üzüm şarabı, köpüklü şaraplar,  vermut ve diğer üzüm şarapları, alkol derecesi hacim itibarıyla yüzde 18 veya  daha az olan içkiler ile fermente edilmiş diğer içecekler (elma şarabı, armut  şarabı, bal şarabı gibi), tarifenin başka yerinde belirtilmeyen veya yer almayan  fermente edilmiş içeceklerin karışımları ve fermente edilmiş içeceklerle alkolsüz  içeceklerin karışımlarında yüzde 10, üzüm şarabı veya üzüm cibresinin damıtılması  yolu ile elde edilen alkollü içkiler de ise yüzde 5 artırıldı. Bakanlar Kurulu, bazı tütün mamullerinde uygulanan ÖTV’de de artışa  gitti.

İthalat fonunda indirim

Buna göre, tütün içeren ve uçları açık purolar, sigarillolar, tütün içeren  sigaralar, enfiye ve çiğnemeye mahsus tütün, içilen tütün gruplarında maktu vergi  tutarı 0,1366 liradan 0,1866 liraya yükseltildi. Öte yandan Bakanlar Kurulu, işlenmemiş tütün ithalatından alınan tütün  fonu tutarını ton başına bin 200 dolardan 900 dolara indirilmesine karar verdi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi