Devletten sürpriz KDV indirimi

Elektronik dergi ve gazetelerin sanal ortamda satışında KDV oranı yüzde 1'e indirildi. Resmi Gazete'de yer alan kararlara göre bir takım sanayi mallarında da KDV oranları yüzde 1'e çekildi.Gazete ve dergilerin elektronik ortamda satışı ile bir takım makin

Devletten sürpriz KDV indirimi

Elektronik dergi ve gazetelerin sanal ortamda satışında KDV oranı yüzde 1'e indirildi. Resmi Gazete'de yer alan kararlara göre bir takım sanayi mallarında da KDV oranları yüzde 1'e çekildi.

Gazete ve dergilerin elektronik ortamda satışı ile bir takım makine ve teçhizatın Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarından düzenlemeye gidildi. Resmi Gazetede yayımlanan karar göre gazete ve dergilerin elektronik ortamda satışında yüzde 1 KDV uygulanması kararlaştırıldı.

ÖTV'YE DE DÜZENLEME GELDİ

Bununla birlikte, buhar türbinleri, su türbinleri, su çarkları ve bunlar için regülatörler, turbojetler, turbopropellerler ve diğer gaz türbinleri, beton pompaları, sabit ağırlıkları tartan basküller ve maddeyi belirli bir ağırlığa göre tartarak çuval ve diğer kaplara doldurmaya mahsus baskül ve teraziler, forkliftler; kaldırma ve elleçleme tertibatı olan diğer yük arabaları, kağıt hamuru, kağıt veya kartonun işlenmesine mahsus diğer makina ve cihazlar (her cins kesme makina ve cihazları dahil), dokuma makinaları (tezgahlar) ve örgü makinaları, dikiş -trikotaj makinaları ve gipe edilmiş iplik, tül, dantela, işleme, şeritci ve kaytancı eşyası veya file imaline mahsus makina ve cihazlar ve püskül, ponpon makina ve cihazları, post, deri ve köselelerin hazırlanması, dabaklanması veya işlenmesi, deri veya köseleden yapılan ayakkabı veya diğer eşyanın imaline veya tamirine mahsus makina ve cihazlar (dikiş makinaları hariç), metal işlemeye mahsus torna tezgahlar ( tornalama merkezleri dahil) vb. ürünlerde de yüzde 1 KDV uygulanacak. Söz konusu Karar'da belirli kalemlerdeki ürünlere ait ÖTV'lerde de bir takım düzenlemelere gidildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler